Tuzxurmatu Heşdi Şabi vahşeti

Tuzxurmatu Heşdi Şabi vahşeti

Heşdi Şabi ve Irak ordusunun saldırısı karşısında Tuzxurmatu’da savunma yapan gönüllülerin tutuklanması için karar çıkarıldığı öğrenildi.

16 Ekim’de Tuzxurmatu’nun ele geçirilmesinden sonra Heşdi Şabi, Kürt aileleri göçe zorladı. Daha sonra ise evlerini yağmalayıp ateşe verdi.

Evlerinden kaçıp çevre bölgelere sığınan ve zor şartlarda yaşayan Tuzxurmatulu göçzedeler, can güvenliği tehlikesi nedeniyle evlerine dönemediklerini söylüyor.

2014 yılındaki IŞİD saldırısında eşini kaybeden Haci Mahmud Emin, bu sefer de Heşdi Şabi saldırısı nedeniyle evini terk etmiş. Yaşlı adam, korktuğu için evine dönemediğini söylüyor.

Memurlar, dönmeleri durumunda Heşdi Şabi tarafında kaçırılıp daha sonra fidye istenmesinden korkuyor. Güvenlik kurumlarında çalışanlar ise farklı suçlamalarla tutuklanmaktan endişe duydukları için dönmüyor.

Saldırıdan bu yana 48 Tuzxurmatulu Kürt’ten haber alınamıyor. Saldırıya karşı koyan gönüllüler hakkında ise tutuklama kararı çıkarıldığı ortaya çıktı.

Irak hükümeti, yakın zamanda herkesin evine dönebileceğini belirtse de Tuzxurmatulular, bunun mümkün olmadığını ifade ediyor.