Ukrayna: Rusya'ya ait 3 savaş uçağı düşürüldü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait üç Su-34 savaş uçağının Ukrayna ordusu tarafından düşürüldüğünü iddia etti.

Ukrayna: Rusya'ya ait 3 savaş uçağı düşürüldü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait üç Su-34 tipi savaş uçağının Ukrayna ordusu tarafından düşürüldüğünü ileri sürdü. Uçakların düşürülmesinden dolayı Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne minnettar olduğunu söyleyen Zelenskiy, "Güney yönünde, Herson bölgemizde, 3 Rus 'Sushka'yı (Su-34) aynı anda imha eden askerlerimize teşekkürler" dedi. Zelenskiy, ülkesine yapılan hiçbir saldırının 'karşılıksız kalmayacağını' kaydetti.

'Umarız böyle daha fazla risk alırlar'

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Yuriy İgnat da Rus savaş uçaklarının düşürülmesi ile ilgili yerel basına değerlendirmelerde bulundu.

İgnat, güdümlü bombalarla yüklü savaş uçaklarının güney yönünde Ukrayna birliklerine saldırı düzenlemek amacıyla çok yakın mesafede uçuş yaptıklarını savunarak, "İşgalcilerin bu tür başarısızlıkla sonuçlanan riskleri daha fazla alacağını umuyoruz" dedi. İgnat, Rusya'ya ait üç savaş uçağının birden vurulmasını 'önemli bir olay' olarak niteledi.