Ukrayna: Savaş bitmeden NATO üyesi olamayız

Rusya ile savaşı devam eden Ukrayna'dan üst düzey yetkili Mihail Podolyak, savaş bitmeden NATO'ya katılmayacaklarını yineledi.

Ukrayna: Savaş bitmeden NATO üyesi olamayız

Ülkesi Ukrayna'nın Rusya ile savaşı bitirmeden NATO üyesi olamayacağını belirten Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, "Üye de olacağız fakat önce savaşı adaletli sonuca bağlamak lazım" dedi.

'Savaşı adaletli sonuca bağlamak lazım'

Cumhuriyet'in haberine göre, ülkesinde bulunan yerel bir televizyona katılan Podolyak, "Rusya ile savaş devam ettiği sürece NATO üyesi olamayız ancak NATO ile birtakım somut anlaşmalara sahibiz. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in net tutumu da ortada. İşbirliğimiz devam ediyor. Üye de olacağız fakat önce savaşı adaletli sonuca bağlamak lazım" şeklinde ifadeler kullandı.

Kendisine "Rusya, Ukrayna’nın küçük kısmını ilhak ederek geri kalanının NATO üye olmasına yanaşır mı?" sorusu yöneltilen Podolyak, şöyle cevap verdi:

"Tabii ki hayır. Demek ki savaş devam edecek. Tüm diğer teorik öneriler gerçek dışı. Bugün kimse Kiev’e 1-2 sene sonra NATO kapılarını açmayı vadetmiyor. Zaten savaş sürdüğü sürece böyle bir teklifi beklemek de abes"