Urfa Barosu’na 3 dilli tabela asıldı

Urfa Barosu binasına Kürtçe, Arapça ve Türkçe olmak üzere 3 dilli tabela asıldı. Urfa Barosu Mardin Barosu’ndan sonra bu yönlü adım atan ikici baro oldu.

Urfa Barosu’na 3 dilli tabela asıldı
Anadil Komisyonu Koordinatörü ve Urfa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dayık, değişikliğin son dönemde dillere karşı artan “ırkçı saldırılara” bir cevap olduğunu söyledi. Anadil Komisyonu’nun dilleri yaşatmak ve kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalarını arttıracağına vurgu yapan Dayık, “Kısa bir süre sonra Kürtçe ve Arapça kurslarımız başlayacaktır. Baroda bulunan Tahir Elçi Konferans salonunda Kürtçeye yönelik saldırılara karşı 28 Kasım’da Amed Şehir Tiyatrosu’nun katkıları ile Kürtçe tiyatro gösterimiz olacaktır. İlerleyen günlerde söyleşi, sempozyum ve çalıştay gibi faaliyetler ile çok dilli konser etkinliklerimiz olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Değişikliğe dair Urfa Barosu sanal medya hesabından, “Tüm diller insanlığın ortak mirasıdır. Baromuz Hizmet Binası girişine daha önce var olan Türkçe ‘Şanlıurfa Barosu Başkanlığı’ yazısının yanına Kürtçe ve Arapçası da eklenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. أفضل التمنيات , Bi xêr be , Hayırlı olsun” mesajı paylaşıldı.