WSJ: İsrail, Gazze'deki tünellere deniz suyu basmayı planlıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları havadan ve karadan devam ederken, ABD basını, İsrail'in Hamas'ın militanlarının tahliyesi için kullandığı Gazze Şeridi'ndeki yeraltı tünellerine deniz suyu basma planını değerlendirdiğini iddia etti.

WSJ: İsrail, Gazze'deki tünellere deniz suyu basmayı planlıyor

The Wall Street Journal'da (WSJ) yer alan ve ABD’li yetkililere dayandırılan rapora göre İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), kasım ayının ortalarında El Şati Mülteci Kapmı'nın kuzeyinde geniş bir deniz suyu pompası kurdu. En az beş pompadan her birinin Akdeniz'den su çekebildiği ve saatte binlerce metreküp suyu tünellere basabileceği belirtildi.

Raporda, Hamas'ın daha önce rehineleri "güvenli alanlar ve tünellerde" sakladığını söylemesi nedeniyle İsrail'in tüm rehineler serbest bırakılmadan önce pompaları kullanmayı düşünüp düşünmeyeceği konusunun belirsiz olduğu kaydedildi.

ABD'li bir yetkili de İsrail'in bazılarının yaptığı gibi tünellerin kullanılmasını önlemek için çalışmasının mantıklı olduğunu aktardı.

Gazetenin ulaştığı bir IDF Sözcüsü ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınarak, "IDF, farklı askeri ve teknolojik araçlar kullanarak çeşitli yollarla Hamas'ın terör kapasitesini ortadan kaldırmak için faaliyet gösteriyor" açıklamasında bulundu.

İsrailli yetkililer, planın uygulanıp uygulanmayacağı konusunda nihai bir karar verilmediğini söyledi.