YNK’li Parlamenterden, IŞİD’li esirleri teslim ettik itirafı

YNK’li Parlamenterden, IŞİD’li esirleri teslim ettik itirafı

YNK  Parlamenteri Abdulnasır Ahmed bugün BasNews’e yaptığı açıklamada IŞİD’li esirler hakkında şu bilgileri verdi,” YNK yönetimi, Irak güçleri ve Kerkük idaresi ile Arap Aşiret liderler ile birkaç yıldır Süleymaniye cezaevinde tutuklu bulunan IŞİD’li esirlerin teslim edilmesi konusunda anlaştı.”

Ahmed,” Bunu mecburen yaptık. Gidip savaşalım mı? Evet, doğru bizler IŞİD’li esirleri Kerkük idaresine yargılanmaları için teslim ettik. Çünkü bu esirlerin hepsinin IŞİD’li olma ihtimali yok. Bütün baskının YNK üzerinde olmasına gerek yok” şeklinde konuştu.

Abdulnasır Ahmed konuşmasını şöyle sürdürdü,” Her seferinde kötü şeyler oluyor. 16 Ekim 2017’de YNK’ye neler yapıldığını gördük. Daha sonrasında da Kerkük nedeniyle YNK üzerinde baskı var. Bütün partiler Kerkük’ün teslim edilmesini konuştular. Çünkü durumdan haberleri yok. Biz ne yaptıysak resmi olarak yaptık. Bu IŞİD’li esirler YNK’nin sınırları içindeydiler. Bizler anlaştık ve bu esirleri teslim ettik.”

YNK’ye yönelik eleştiriler hakkında da Ahmed,” YNK, Kerkük idaresi ile anlaşmalı. Başka çare yok. Kerkük nedeniyle çok fazla baskı bizim üzerimizde var” ifadelerini kullandı.

16 Ekim 2017 ihanet olaylarının ihanetçi grubu dün , Irak güçleri ve  Arap Aşiret liderler ile birkaç yıldır Süleymaniye cezaevinde tutuklu bulunan IŞİD’li esirlerin Kerkük idaresine  teslim edilmesi konusunda anlaşarak esirleri teslim etti