'Yunanistan’ın Suudi Arabistan ile ortak tatbikatı Türkiye'ye karşı gözdağı'

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki gaz arama çalışmaları nedeniyle komşusu Yunanistan ile arasındaki gerginlik devam ediyor. Diğer yandan Türkiye ve Suudi Arabistan arasında uzun süredir gerilimli olan ilişkilerde, Kasım ayında İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suudi mevkidaşı Faysal bin Farhan ile yaptığı görüşmenin ardından bir yumuşama yaşanabileceği belirtilmişti.

'Yunanistan’ın Suudi Arabistan ile ortak tatbikatı Türkiye'ye karşı gözdağı'

Türkiye'nin ilişkileri gerilimli bir noktada olduğu Yunanistan ile Suudi Arabistan ise savunma alanında giderek yakınlaşıyor. Yunanistan ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri Cumhuriyet'e değerlendiren emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, “Yunanistan bir Patriot bataryasını ABD’nin isteği üzerine Suudi Arabistan’a gönderme kararı almıştı. Zaten aralarında böyle bir işbirliği bulunuyor” dedi. 

İki ülkenin yapacağı ortak tatbikata da değine Karakuş, "Bu tatbikat yapılırsa Suudi uçakları da S-300’e karşı eğitim yapmış olacak. İran’da da S-300 bulunduğunu biliyoruz. Bir yandan da Yunanistan’ın yanında olduğu mesajını vermiş olacak” yorumunu yaptı.

Yunanistan geçen yıl Fransa, Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle ortak tatbikat yapmıştı. Karakuş, bu gruba Suudi Arabistan'ın da katıldığını söyledi.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz