Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanı: Afrin’de siviller öldürülüyor acil müdahale edilmeli

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanı ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Rudev, Türkiye’nin Efrin’e düzenlediği operasyona ilişkin, “Toplu hava saldırıları yapılıyor, sivil vatandaşlar öldürülüyor. Çok tehlikeli bir süreç” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanı: Afrin’de siviller öldürülüyor acil müdahale edilmeli

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanı ve  Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Rudev, Türkiye’nin Efrin’e düzenlediği operasyona ilişkin, “Toplu hava saldırıları yapılıyor, sivil vatandaşlar öldürülüyor. Çok tehlikeli bir süreç” dedi.

 

Rumen Radev, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 20 Ocak’ta Efrin’e düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı”nı eleştirip, AB’den Efrin için acil müdahale çağrısında bulundu.

 

Rumen Radev, “Suriye’de olanlar hepimizi endişelendiriyor. Güçlü bir askeri kampanya yürütüldüğünü görüyoruz. Toplu hava saldırıları yapılıyor, sivil vatandaşlar öldürülüyor. Bu çok tehlikeli bir süreç” ifadelerini kullandı.

 

Radev, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Suriye’de durumun gerginleşmesi ciddi zorluklara yol açacaktır. Umarım AB bir an önce kendi görüşünü beyan eder ve olaya müdahale eder. Umarım AB bu olayların dışarıda, başka yerlerde, başka müzakerelerde çözülmesini beklemez. Çünkü bu sorunlar bumerang gibi bizim üzerimize geri dönecektir.”