Baydemir:Kürdistan'ın iradesine saygı duyuyoruz

Baydemir:Kürdistan'ın iradesine saygı duyuyoruz

HDP Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir,  Güney Kürdistan’daki referandumla ilgili  olarak “Kürdistan'daki Kürt kardeşlerimiz hangi kararı alırlarsa alsın bize düşen onlara saygı duymaktır” dedi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde partisinin iftar yemeğinde konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Mardin halkının seçilmişleri ve iradesinin cezaevlerinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Güney Kürdistan’da 25 Eylül’de yapılması kararlaştırılan bağımsızlık referandumuna da değine Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda güney Kürdistan'da bir referandum çalışması, hazırlığı yapıyor. Dünyanın dört bir yanından Kürt halkının iradesine saygı mesajları geliyor. Ama, Ankara'nın mesajı adeta zehir zemberek.

Çok açık ve net söylüyorum. Türk halkının, Fars, Arap halkının hakkı neyse, Kürt halkınında bu kaddim coğrafyanın sahibi olan Kürt halkınında hakkı da odur ne eksiktir ne fazladır.

“Eğer Güney Kürdistan'daki Kürt kardeşlerimiz parlementosuyla, siyasi partileriyle siyasi iradeleriyle hangi kararı alırlarsa alsın bize düşen onlara saygı duymakdır. Onların bu kararına destek vermektir. Bir kez daha hayırlı olsun, bir kez daha kutlu olsun.