Kazakistan'dan, Kürdistan Bağımsızlık Referandumu'na destek

Kazakistan'dan, Kürdistan Bağımsızlık Referandumu'na destek

Kürdistan Bölgesi’nin 25 Eylül’de bağımsızlık referandumu kararı,  tüm Kürdistan’da olduğu kadar diasporada yaşayan Kürtler tarafından da coşkuyla karşılandı.
Kazakistan Kürt Federasyonu ve Eski Sovyet Kürtleri Heyeti Başkanı  Dr. Kînyazê Îbrahîm Mîrzoyêf, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklediklerini açıkladı.  
KDP.İnfo’ya konuşan Dr. Kînyazê Îbrahîm Mîrzoyêf, "Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık  referandumunu desteklemek, tüm Kürtlerin görevidir. Çünkü Güney’in bağımsızlığı tüm Kürtlerin bağımsızlığıdır’’ dedi.
Konuşmasının devamında diasporadaki Kürtlerin de referandumu desteklediğini belirten Mîrzoyêf, "Eski Sovyet ülkelerinde 300 binin üzerinde Kürt yaşıyor. Onları temsilen oluşturduğumuz bir heyet ile bir süre önce Kürdistan’ı ziyaret ettik. Başkan Barzani ile görüştük ve tüm taleplerimizi kendisine illettik. Başkan’a ‘tüm gücümüzle Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklediğimizi’ söyledik. Çünkü bağımsızlık bizim dedelerimizin ve atalarımızın bir rüyasıydı, şimdi de çocuklarımızın umududur’’ şeklinde konuştu.
Dr. Kînyazê Îbrahîm sözlerini şöyle tamamladı: "Hiç kimse ‘Kürdistan devletine  karşıyız’ demesin. Çünkü referandum ve bağımsızlığını ilan etmek, Kürt halkının en meşru hakkıdır. Bunun dışındaki tüm yaklaşımlar Kürtlerin meşru hakkını yaralamaktan öteye birşey ifade etmez. Kürdistan Bölgesi’nin referandumunun başarısı için çalışmak her Kürt’ün görevidir. Çünkü burdaki bağımsızlık tüm Kürtlerin bağımsızlığıdır.’’