MSB ve Rojava yönetiminden saldırılara ilişkin açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Rojava Özerk Yönetimi, Kobani ile çevresine düzenlenen bombardıman ile Urfa Birecik’teki sınır karakoluna düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

MSB ve Rojava yönetiminden saldırılara ilişkin açıklama

TSK bu sabah saatlerinde Rojava'nın Urfa'ya sınır Kobani kent merkezi ile çevresini ve bir çok bölgeyi ateş destek vasıtası ile bombalamaya başladı.

Öte yandan Urfa’nın, Birecik ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'na sabah saatlerinde roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı.

Saldırılara ilişkin MSB ve Rojava Özerk Yönetiminden ayrı ayrı açıklamalar geldi.

MSB’den yapılan açıklamada Kobani’den, Urfa'nın Birecik ilçesinde bulunan karakola roketli saldırı düzenlediği belirtildi. Açıklamaya göre; saldırıda Top.Uzm.Çvş. Uğurcan Cirnooğlu hayatını kaybetti, 4 asker ise yaralandı. Yaralı askerler, ilk müdahalelerin ardından bölgeden tahliye edilerek helikopterle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

MSB açıklamasında TSK'nın saldırıya karşılık verildiği belirtilerek “Sanlıurfa sınır hattına teröristlerce düzenlenen saldırının ardından belirlenen hedeflerin vuruldu. 13 teröristin etkisiz hale getirildiği” denildi.

Açıklamada bölgedeki operasyonların devam ettiği belirtildi.

Rojava yönetimi: 1 çocuk yaşamını yitirdi, 4 sivil yaralı

Öte yandan Rojava yönetiminden yapılan açıklamada ise Kobani’ye yönelik bombardımanda bir çocuğun yaşamını yitirdiği, 4 sivilin ise yaralandığı belirtildi.

Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi, Kobani’nin doğusundaki TSK güçlerinin  Xirabîsan, Qeremox, Goran, Hîho, Elîşar, Mersmîl (Merc Îsmaîl) köyünü ve Koban’nin doğusundaki Kaniya Kurdan mahallesini bombaladığını duyurdu.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi açıklamasında “Türk devleti Kobani kentinin doğu ve batı köylerini bombalıyor ve bunun sonucunda bir çocuk şehit düştü 4 yurttaşta yaralandı. Bombardıman halen devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre Kobani’nin batısında bulunan Zorava köyüne yapılan bombardımanda Abid Muhammed Hacı isimli 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Seftik köyündeki bombardımanda ise Abid Xelef (40), Merwa Hemdo (40) da yaralandı. Yine Xelîl Cîhad Şêxo (2) isimli çocuk ile Ela İbo (19) isimli genç de yaralandı.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi, bölgedeki garantör ülkeler Rusya ve Uluslararası koalisyonun bölgeyi koruması istendi.  

Rojava'nın bir çok bölgesi eş zamanlı bombalandı

Rojava kaynaklarının bildirdiğine göre TSK Kobani'nin yanı sıra Rojava'nın bir çok bölgesini bombalıyor.

Rojava kaynakları TSK’nın Kamışlo’nun Tirbespiye ilçesinin batısında bulunan Rutan köyündeki, Süryani güçlerine ait Sotoro Güçleri Akademisinin çevresi bombaladığını duyurdu.

Haseke’nin Zirgan ilçesine yönelik yapılan bombardımanda, Temîm Feysel Hamid (11) adlı çocuk yaralandı.

Til Temir ilçesinin batısında bulunan Guzeliyê, Til Leben, Um Xêr, asuru köyü olan Til Tawîl, Selmase ve Tawîle köyü bombalandı.

Rojava yönetimine bağlı medyaya göre, Türkiye destekli grupların edilindeki Girê Spî bölgesinden, Gire Spi’nin batısındaki Erîda, Leqliqo, Sawan, Xirbet Beqir, Goberlik köyleri ağır silahlarla hedef alındı.

Cerablus’un karşısında ve Firat suyunun doğusunda bulunan Yukarı Şexler kasabasını bombaladı.

TSK’nın Minbic’in Kuzeydoğusunda bulunan Cat, Masî, Hoşeriyê köylerini havan toplarıyla bombaladı.

Öte yandan  Efrin’in Şerewa ilçesine bağlı Bênê, Soxanek ve Qinêtra köyleri bombalandı. /Rudaw