İddia | ABD güçleri Kobanê'deki askeri üssü tahliye etti

Güvenlik kaynaklarınca, Kobanê'nin güneyinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri'ne ait gözetleme noktasının boşaltıldığı bildirildi.

İddia | ABD güçleri Kobanê'deki askeri üssü tahliye etti

Güvenlik kaynaklarınca, Kobanê'nin güneyinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait gözetleme noktasının boşaltıldığı iddia edildi.

Suriye hükümet güçlerinin Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ile varılan anlaşma gereği Halep’in kuzeyindeki Menbiç kentine girmesinin ardından Ordu birliklerinin Kobani'ye de geçmesi beklenmekteydi.

ABD güçlerinin bu gelişme üzerine  Kobanê'de bulunan güçlerini bugün saat 15:00'dan sonra tahliye ettiği iddia edildi.

Şam yönetimine yakınlığı ile bilinen El Mayadin televizyonu Rusya’nın da Kobani ve Menbiç hava sahasını uçuşa kapattığı bildirildi.

ABD güçleri Ayn İssa'dan da çekildi

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre ABD Askerleri Ayn İssa bölgesinde Türk ordusu ile YPG arasında yaşanan çatışmalardan etkilenmemek için çekildi.

TSK ve Suriye Milli Ordusu bugün öğlen saatlerinde Ayn İssa bölgesinde YPG'ye karşı operasyon yapmıştı. Bölgedeki YPG mevzileri de TSK tarafından karadan ve havadan bombalanmıştı. Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine ABD askerleri geçici süreliğine Ayn İsa'dan çekilip Rakka'ya giderek üslerinde konuşlandı.

Rakka ile Tel Abyad arasında olması nedeniyle büyük bir stratejik öneme sahip olan Ayn İsa kasabasında ABD ile Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Ortak Komuta merkezi bulunuyordu.