Neçirvan Barzani’den Fransa ve Almanya’ya teşekkür

Başkan Nerçirvan Barzani, Fransa ve Almanya'nın Irak büyükelçilerini Erbil’de kabul etti.

Neçirvan Barzani’den Fransa ve Almanya’ya teşekkür

Fransa'nın Irak Büyükelçisi Eric Chevallier ve Almanya’nın Irak Büyükelçisi Martin Jäger’i kabul eden Barzani; siyasi, askeri, ekonomik, insani ve kültürel alanlardaki yardım ve iş birlikleri için Fransa ve Almanya'ya teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından açıklamaya göre, görüşmede Kürdistan Bölgesi’nin Almanya ve Fransa ile olan ilişkilerinin yanı sıra Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın durumu, Irak Hükümeti’nin programı, Erbil-Bağdat ilişkileri ve Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözümü ile enerji konusu ve Kürdistan Bölgesi’nin bu alandaki pozisyon ve kapasitesi ele alındı.

Başkanlık açıklamasında, Barzani ile Almanya ve Fransa büyükelçilerinin Irak Federal Hükümeti'nin, siyasi partiler arasında hükümeti kurmak için varılan anlaşmaya uygun olarak gündemini uygulamasına destek verilmesinin önemi hakkında fikir birliğinde oldukları, ayrıca Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partiler arasındaki birliğin önemini vurguladıkları kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın komşu ülkelerle ilişkileri, bölge genelindeki gelişmeler ve diğer bazı ortak konuların da görüşmede ele alındığı kaydedildi.

Öte yandan, Başkan Neçirvan Barzani’nin de katılımıyla Fransa ile Almanya arasında imzalanan Elysee Antlaşması'nın 60’ıncı yıl dönümü Erbil Kalesi'nde kutlandı.

Bu vesileyle de Almanya-Fransa ortaklığındaki bir enstitüsünün temeli Erbil Kalesi’nde atıldı.

Almanya-Fransa ortaklığındaki Kültür Enstitüsü’nün temelinin atılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Barzani, projeden duyduğu memnuniyetini dile getirerek projeyi, Kürdistan Bölgesi ile Fransa ve Almanya arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmek için önemli bir adım olarak değerlendirdi.