Peşmerge Bakanlığı heyeti taleplerini Beyaz Saray'a sundu

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Peşmerge Komisyonu Başkanı Rêvîng Hirûrî Peşmerge Heyeti’nin ABD ziyaretine ilişkin açıklamasında, ABD’nin Peşmerge’ye desteklerini sürdürdüğünü belirtti.

Peşmerge Bakanlığı heyeti taleplerini Beyaz Saray'a sundu

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Rêvîng Hirûrî şunları söyledi: “Uluslararası koalisyon güçleri sürekli olarak Kürdistan Bölgesi ve Irak Hükümeti ile irtibat halinde. Irak şu an çok kötü bir durumda. Özellikle Suriye, Türkiye ve İran sınırlarında çok fazla ihlal durumu sözkonusu. Uluslararası koalisyon da bu durum karşısında maalesef çaresizlik yaşıyorlar. Bu nedenle, hem durumların daha fazla karışmaması, hem Erbil ile Bağdat Hükümetleri ve hem de Peşmerge ile Irak Ordu Güçleri’nin birlikte çalışabilmelerini devam ettirecek zeminleri yaratmaya uğraşıyorlar. Bunu bölgede terörün yeniden ortaya çıkmasını engellemek için daha güçlü hale getirmeye uğraşıyorlar. Bu nedenle hem istihbarat, hem gerekli askeri teçhizatları mümkün mertebe sunuyorlar ve Peşmerge güçlerine olan desteklerine de devam ediyorlar.”

Rêvîng Hirûrî açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Peşmerge Bakanı ile Genelkurmay Başkanı birlikte İngiltere ve ABD ziyaretindeydiler. Bu güçler Peşmerge ve Irak Ordusu’na desteklerinin devam edeceği konusunda bakan ve genelkurmay başkanına sözler verdiler. Peşmerge Heyeti’de taleplerini ABD’li yetkililere sundular. Zaten ABD’li üst düzey bir yetkili heyet, Peşmerge Heyeti ile bir araya geldi. Bu toplantı hem gayet olumlu hem de sonuç alıcı oldu.”