Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan Başkan Barzani’nin çağrısına yanıt

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Başkan Mesud Barzani’nin ortak toplantı çağrısına yanıt vererek, Irak Parlamentosu’nda kabul edilen borçlanma yasasını görüşmek üzere Kürdistan Bölgesi’nin 3 başkanlığının bir araya geleceğini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan Başkan Barzani’nin çağrısına yanıt

Irak Parlamentosu’nda oylanan borçlanma yasa tasarısında ortaklık, eşitlik ve uzlaşı prensiplerinin hiçe sayıldığının kaydedildiği açıklamada, yasa tasarısının Kürdistan Bölgesi milletvekillerinin görüş, öneri ve yorumlarına kulak verilmeksizin kabul edildiği ifade edildi.

Açıklamada, Kürdistan Bölgesi parlamenterlerine teşekkür edilirken, Irak Parlamentosu’ndaki Kürdistan Bölgesi milletvekillerinin, Kürdistan halkının hak ve değerleri noktasında birlik içerisinde hareket etmelerinden duyulan memnuniyet ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın konuya endişeyle yaklaştığının  vurgulandığı açıklamada, Kürdistan halkının hak ve değerlerinin korunması için her türlü çabanın ortaya konacağı belirtildi.

Açıklamada, konuyu görüşmek üzere, Kürdistan Bölgesi Başkanı, Kürdistan Parlamentosu Başkanı, Başbakan, Kürdistan Bölgesi’ndeki ilgili taraflar, Irak hükümet ve parlamentosundaki Kürt temsilcilerin katılımıyla ortak toplantı gerçekleştirileceği bildirildi.

Başkan Barzani tarafından bugün yapılan açıklamada, söz konusu yasanın kabul edilmesini Kürdistan halkının sırtından hançerlenmesi olarak nitelendirmiş ve Kürdistan Bölgesi yetkililerine toplantı çağrısında bulunmuştu.