ABD askerinden çekilme kararına YPJ armalı tepki

ABD askerinden çekilme kararına YPJ armalı tepki

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rojava'dan asker çekme kararının ardından, ABD askerleri Türkiye'nin askeri harekat düzenlediği güzergahtan başka alanlara kaydırılırken, sahadaki çok sayıda Amerikan askerinin çekilme kararına tepkili gösterdiği ve bu tepkiyi farklı şekillerde ortaya koydukları görülüyor.

AFP muhabiri Delil Souleman tarafından çekilen tek kare fotoğrafta, tank üzerinde bölgeden çekildiği görülen Amerikan askerinin, üniformasının koluna, YPG'nin kadın savaşçı birimi YPJ'nin amblemini takarak, bu amblem ile hem YPJ'ye verdiği desteğe hem de Trump'ın çekilme kararına gösterdiği tepkiye dikkat çekiyor.

IŞİD ile savaşta omuz omuza savaştıkları YPG ve YPJ'ye böylece güçlü bir dayanışma ve destek mesajı gönderen ABD askerinin bu görüntüsü, AFP aracılığıyla tüm medyanın da gündemine düşmüş oluyor.

Daha önce de bir ABD askeri, çekilme kararı nedeniyle kariyerinde ilk kez utanç duyduğunu söylemiş, haber hem dünya hem de yerel medyada büyük ses getirmişti.

Ulusal güvenlik muhabiri Jennifer Griffin, sosyal medya hesabından görüştüğü askerle konuşmasını "Az önce, bu gece Kürt SDG güçleri ile birlikte görev yapan ABD Özel Kuvvetleri'nden, aşırı öfkeli bir askerle konuştum. Bugüne kadar yaptığım en zorlu telefon görüşmelerinden biriydi, "Kariyerimde ilk kez utanç duydum" dedi" satırlarıyla aktarmıştı.