ABD: Kürdistan Bölgesi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz

ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu, Erbil Uluslararası Havalimanı’na yapılan drone saldırısını kınayarak, Washington yönetiminin Kürdistan hükümetine olan desteğini yineledi.

ABD: Kürdistan Bölgesi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz

ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’nun Facebook sayfasından yayımlanan açıklamada, “insansız hava araçlarıyla Kürdistan Bölgesi’ne yönelik yapılan drone saldırılarını şiddetle kınıyoruz” denildi.

Söz konusu saldırıların Irak’ın egemenliğine yönelik açık bir tehdit unsuru olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Sorumlularının bulunması için Kürdistan hükümetine destek vereceğiz. Amerika Birleşik Devletleri olarak istikrarın ve huzurun sağlanması için Kürdistan Bölgesi hükümeti ile Irak hükümetine sunduğu desteklerine olan bağlılığını bir kez daha yineliyor” ifadelerine yer verildi.

Dün gece Erbil’de ABD askerlerinin de bulunduğu Uluslararası Erbil Havaalanı'na bomba yüklü insansız hava araçlarıyla saldırı gerçekleştirildi.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Kurumu, Erbil Uluslararası Havalimanı’na insansız hava araçları ile saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Uluslararası Koalisyon sözcüsü Wayne Maroto, dün akşam 2 bomba yüklü insansız hava aracı ile Erbil Uluslararası Havalimanı'ndaki Koalisyon Güçleri’nin hedef alındığını doğruladı. Marotto bu tür saldırıların, “Iraklı kurumlarının otoritesini, hukukun üstünlüğünü ve Irak Ulusal egemenliğini baltalamaktadır” dedi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı üyesi General Abdulhalik Talat, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, bomba yüklü iki drone’nun havalimanına ulaşmadan ABD kuvvetlerince düşürüldüğünü ifade etmişti.