ABD’den Kürdistan heyetine: İlişkilerimizi daha da güçlendirmek istiyoruz

ABD’den Kürdistan heyetine: İlişkilerimizi daha da güçlendirmek istiyoruz

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti, Beyaz Saray’da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster ve ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner ile biraraya geldi.

Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, ABD ile Kürdistan arasındaki dostluğun önemli olduğunu vurgulayarak “Kürtlerle güçlü bir ilişkimiz var ve bunu daha güçlü bir hale getirmek istiyoruz.” ifadesini kullandı. McMaster, ABD’nin Kürdistan ile olan iyi diyalogun memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

ABD’nin terörle mücadelede Kürdistan’a verdiği destekten ötürü teşekkürlerini ileten Mesrur Barzani, Kürdistan’ın, ABD’nin bölgede önemli bir müttefiki olarak kalacağını vurguladı.

Irak ile yeni bir gelecek tesis etmek istiyoruz

Toplantıda Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilere de değinen Mesrur Barzani, Irak hükümetleri ile Kürdistan arasında sürekli acı bir geçmişin yaşandığını kaydetti ve “Acıları bir kenara bırakıp artık halkımıza huzurlu bir gelecek tesis etmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Mesrur Barzani, referandum sürecinin, istikrarlı ve huzurlu bir şekilde yürütülmesi için çabalandığını sözlerine ekledi.

Toplantıda hazır bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ın Başdanışmanı Jared Kushner, Kürdistan’ı övdüğü ve Peşmerge’nin terörle mücadelede sergilediği kahramanlıklardan bahsettiği konuşmasında, “Sizin, Beyaz Saray’da çok iyi dostlarınızın olduğunu bilmelisiniz.” dedi.

Mesrur Barzani’nin başkanlık ettiği Kürdistan heyetinde; Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Kürdistan Hükümeti ABD Temsilcisi Beyan Sami Abdulrahman yer aldı.

Görüşmede ayrıca Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Tom Bossert'in de yer aldığı öğrenildi.