Bahçeli: Nihai amaç Kürdistan'ı kurmak

Bahçeli: Nihai amaç Kürdistan'ı kurmak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ve HDP’nin yakınlaştığını belirterek "Nihai amaç Kürdistan'ı kurmak ve kabullenmektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. 

CHP ve HDP’nin yakınlaşmasının sebebinin “Kürdistan’ı kurmak” olduğunu ileri süren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Nihai amaç Kürdistan'ı kurmak ve kabullenmektir. Halk oylamasından çok önceleri CHP ile MHP arasında başlayan yakınlaşmanın siyasi nikahla tescilleme niyeti artık meydandadır.

CHP'li üyeler, cezaevinde bulunan HDP'nin malum eşbaşkanından mesajı taşıyarak ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin kurnazlığına başvurmuşlardır. Elbette bu çarpıklık ana muhalefetin kendi bileceği bir iştir. Kandil'e göz kırpmak, Kürdistan müteahhitlerine takla atmaktır.

HDP'nin eşbaşkanının sözde müthiş fikirlerine bel bağlayan partinin ismi şu işe bakınız ki Atatürk'ün kurduğu CHP'dir. HDP'den bölücülüğün reddi konusunda ikna edici, samimi herhangi bir açıklama da bulunmamıştır. Geçen hafta 4 kahramanımız şehit düşmüşlerdir."

“PYD/YPG silah ve cephaneliğe boğulmaktadır”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “YPG’ye silah vermeyeceğiz, Türkiye endişelenmesin” şeklindeki sözlerini değerlendiren Bahçeli, “Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suriye'deki terör gruplarına silah sağlamadıklarını ancak iletişim kurmaya devam edeceklerini söylemesi bizim nezdimizde ikna edici değildir. PYD/YPG silah ve cephaneliğe boğulmaktadır” dedi.

“ABD için başka alternatif kalmamıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın ABD ziyaretini desteklediğini belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer ABD ile ittifak PYD/YPG/PKK yüzünden kopma noktasına gelirse, başımızın çaresine bakmaktan doğal bir yol olmayacaktır. 80 milyon tek yürek mücadele etmekten yorulmayacağız.

ABD'nin önünde artık 2 yol vardır. Ya PKK ile ilişkilerini güçlendirecek ya da bundan dönüp Türkiye ile el sıkışacaktır. Ya düşmanlık ya dostluk, ABD için başka alternatif kalmamıştır.”