AFP: Suriye Ordusu Türkiye sınırına doğru ilerliyor

AFP geçtiği son dakika haberinde Suriye Ordusu’nun Türkiye sınırına doğru ilerlediğini duyurdu.

AFP: Suriye Ordusu Türkiye sınırına doğru ilerliyor

AFP geçtiği son dakika haberinde Suriye Ordusu’nun Türkiye sınırına doğru ilerlediğini duyurdu.

Dün akşam saatlerinde, DSG ile Şam yönetimi arasında gerçekleşen askeri anlaşmanın ardından Menbiç'e girmeye çalışan Suriye Ordu güçleri, Menbiç'in batısında konuşlanan ABD güçleri tarafından engellenmişti. ABD güçleri, kontrolü altında bulunan bölgelere Suriye Ordusu'nun girmesinden ziyade Türk Ordusu'nun girmesini tercih ettiği ileri sürülmüştü.

Bölgeden gelen haberler, Suriye Ordu güçlerinin bugün sabah saatlerinde Menbiç'e girdikleri şeklinde.

Suriye resmi medyası, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile varılan uzlaşmanın ardından, Suriye Ordusu güçlerinin Gire Spi’nin (Rasulayn) 35 kilometre güneydoğusundaki Tel Tamer’e girdiğini bildirdi.

Bu arada BBC’nin aktardığına göre üst düzey Kürt yetkili Badran Çiya, Reuters’a yaptığı açıklamada Şam yönetimiyle, “askeri bir ön anlaşma” yaptıklarını ve siyasi meseleleri daha sonra ele alacaklarını söyledi.

Çiya, Demokratik Suriye Güçleri’nin ABD’nin Türkiye’nin operasyonuna “yeşil ışık” yakmasından sonra bölgeyi koruma yolları bulmaya zorlandığını belirtti.

Sınıra tank ve komando sevkiyatı

Türkiye’nin operasyonun üs merkezlerinden olan Urfa’nın Akçakale ilçesinin sınır hattına çok sayıda tank ve asker sevk edildi.

Geçtiğimiz günlerde geçen yıl boşaltılan Akçakale Geçici Barınma Merkezine getirilen Leopard tipi tanklar akşam saatlerinde Akçakale’nin batı tarafındaki sınır hattına sevk edildi.

Yaklaşık 10 tank sınır hattına doğru ilerlerken ilçe merkezinde bulunan 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı’ndan komandoları taşıyan 50 tane Kirpi tipi zırhlı araç sınır hattını geçerek Gire Spi (Tel Abyad) kırsalına geçti.

 Cizre’ye de tank sevkiyatı

Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye operasyonuyla beraber sınır hattına gerçekleştirdiği sevkiyatlar sürüyor.

Dün gece saatlerinde sınır hattında bulunan Mardin’in Nusaybin ilçesindeki İpekyolu üzerinde toplanan ve sayıları 50’yi bulan araçlarla tank sevkiyatı yapıldı.

Sevkiyat bir başka sınır hattı olan Şırnak’ın Cizre ilçesi tarafına gerçekleştirildi.