Afrin’de ithal Arap ve Türkmenler için konut yapılıyor

Türkiye’ye bağlı silahlı grupların kontrolünde olan Rojava’nın Afrin kentinde ithal Arap ve Türkmenler için toplu konut yapılıyor.

Afrin’de ithal Arap ve Türkmenler için konut yapılıyor

Afrin 18 Mart 2018’de Türkiye’ye bağlı Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) kontrolüne geçmişti. Bu tarihten sonra Afrin’den yüzbinlerce Kürt göç etmek zorunda kaldı. Afrin’de demografiyi değiştirmek amacıyla Suriye’nin farklı bölgelerinden onbinlerce Arap ve Türkmen getirilerek kent merkezi ve sınırlarına yerleştirildi.

Afrin’in Cindires nahiyesine bağlı Şadêrê köyü sınırlarındaki Geliyê Newalê de(Newal Boğazı) konut yapıldığı görülüyor. Edinilen bilgilere göre Türkiye bu bölgede 247 konut yaptırıyor.

Konutların Afrika ülkeleri başta olmak üzere Türkiye dışında faaliyet yürüten İhsan Derneği tarafından yaptırıldığı öğrenildi.

Afrinli siyasetçi Dr. Welid Şeyho, “Şüphesiz ki bölgenin demografisini değiştiriyorlar. Bu gelecekte bizim için büyük sorunlara neden olacak. Halkımızın evlerine dönmesi için Birleşmiş Milletler, Amerika ve Rusya’ya bir an önce bu soruna bir çare bulmaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

Welid Şeyho, işgalden önce Cindires’in nüfusunun yüzde 98’inin Kürt olduğunu ancak şimdilerde bu oranın yüzde 25’e düştüğünü belirtti.

(Rudaw)