Ahmet Türk: Bu dönem kayyım atamayabilirler

DEM Partisi Mardin Büyükşehir Belediye adayı Ahmet Türk, "Bundan önce iki kez kayyım atadılar. Bu sefer kayyım atayacaklarına inanmıyoruz” dedi.

Ahmet Türk: Bu dönem kayyım atamayabilirler

Tecrübeli Kürt siyasetçi Ahmet Türk, yerel seçimlere ilişkin Rûdaw’a  konuştu.

Türkiye’de 31 Mart'ta yerel seçimler yapılacak. Bu seçimde DEM Parti ile AK Parti arasında Mardin için büyük bir yarış bekleniyor.

2023 yılı rakamlarına göre Mardin’in toplam nüfusu 888 bin 874'tür. Mardin merkez nüfusu ise 194 bin 73.

Mardin’de 31 Mart seçimlerinde 542 bin 46 kişinin oy kullanma hakkı bulunuyor.

DEM Parti, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adaylığına Ahmet Türk ve Devrim Demir'i gösterdi.

Ahmet Türk, 2014 ve 2019 yıllarında Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı yaptı ancak hükümet her iki dönemde de yerine kayyım atadı.

AK Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı ise Abdullah Erin oldu.

Ahmet Türk, Nwêner Fatih'in sunduğu “Rûdawa Emro” programına konuk oldu.

"Hedefimiz Kürt halkının ışığa ulaşması"

Ahmet Türk, demokrasi mücadelesi verdiklerini ancak belediyelere de önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Amacımız, mücadelemiz Kürt halkının aydınlığa çıkması içindir. Demokrasi için, eşitlik için, onurlu bir gelecek için çalışıyoruz. Ancak belediyeler de bizim için halkımıza hizmet açısından çok önemli. Sivil kurumlarımızla, partimizle, halkımızla nerede bir eksiklik varsa milletimize hizmet etmeye öncülük ediyoruz. Büyük projelerden bahsetmiyoruz çünkü devletin ekonomik anlamda her şeyi elimizden aldığını biliyoruz. Onun için önce halkımıza ulaşalım ve öncelikle halkımıza hangi hizmetleri sunacağımıza hep birlikte karar verelim.

"Çok değerli projelerimiz var"

Yapmak istediklerimiz üzerinde çalışmaya devam edeceğiz ama aslında çok değerli projelerimiz var. Halkın belediye çalışmalarına katılması gerektiğini söylüyoruz. Kooperatifler kuralım, elimizde ne kadar ürün varsa halkın ayağına götürelim. Mardin kadim, tarihi bir şehir. Turizm açısından herkes Mardin'i görmek ister. Turizm çalışmalarını yaygınlaştırıp Mardin'in Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden tanıtımını yaparak turizm kenti olmasını istiyoruz. Bu hizmetleri biz sağlayacağız."

DEM Partili belediyelere kayyım atanması politikasının devam edip etmeyeceği yönündeki kaanatini de paylaşan Ahmet Türk, “Daha önce iki kez belediye başkanı oldunuz ama devlet kayyım atadı. Devletin yeniden kayyım atayacağı korkusu mu var?" sorusuna, "Bu sefer kayyım atayacaklarına inanmıyoruz. Daha önce iki kez kayyım atadılar. Halk buna şiddetle karşı çıktı. İnsanlar onları eleştirdi. İnsanlar politikalarını eleştirdi. Bu politikayı üçüncü kez sürdürürlerse Kürt halkıyla Türk halkı daha da ayrışacaktır. Böyle bir politika Kürtlere de Türklere de yaramaz. Türk devleti veya Türk hükümeti çağdaş bir politika oluşturmalıdır. Bu zihniyetle Türklere de Kürtlere de zarar veriyorlar. Bizim için önemli olan şey, her şart altında halkımızın iradesinin bir kez daha ortaya çıkmasıdır. Halkımız ‘kayyım siyasetinden memnun değiliz' desin ve bu ortaya çıksın."