Avustralya Vekil'den 'iklim' çağrısı: Tek şansımız var!

Avustralya Milletvekili Rob Mitchell, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarının dünyadaki sorunları birlikte çözmek için "iyi bir fırsat" olduğunu ifade ederek ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadele yolları konusunda farklı görüşlere sahip olduğuna dikkat çekti.

Avustralya Vekil'den 'iklim' çağrısı: Tek şansımız var!

Birleşmiş Milletler (BM) 78'nci Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere ABD’nin New York kentinde bulunan Avustralya Milletvekili Rob Mitchell Rûdaw TV'nin sorularını yanıtladı.

İklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda dünya ülkelerinin birlikte çalışması gerektiğinin altını çizen Rob Mitchell, “Hepimiz iklim değişikliğinin yarattığı büyük zorluğu görüyoruz, bu yüzden birlikte çalışmamız gerekiyor ve bence bu, dünyanın neresinde olursanız olun birlikte çalışabilmemiz için önemli bir fırsat. Bir gezegenimiz var, tek şansımız var ve birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.

Rob, "İklim değişikliğiyle mücadele konusunda farklı görüşlerimiz olduğunu düşünüyorum, ancak herkes sorunlar olduğunu biliyor. Uygun çözümler üretmek için bir araya gelip çalışmamız gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

BM 78'nci Genel Kurul’nun bu yılki toplantılarına iklim değişikliği damga vurdu. İklim değişikliğinden kaynaklanan sorunlarla mücadele için ülkeler arasında yeni işbirliği kapıları aralanıyor.

Geçtiğimiz gün BM Genel Sekreteri Guterres, BM 78’ncı Genel Kurulu kapsamında düzenlenen BM İklim Zirvesi’nde konuşmuştu.

Zirvedeki odak noktalarının iklim krizine yönelik çözüm önerileri olduğunu belirten Guterres, “İnsanlık cehennemin kapılarını açtı” ifadesini kullanmıştı.

NASA uzmanları 2023 yılının dünya tarihindeki en sıcak yıl olarak tarihe geçtiğini açıklamıştı.

4 Temmuz 2023, küresel ortalama sıcaklığın 17 santigrat dereceyi aşması sonucu dünya tarihinde kayıtlara geçen en sıcak gün oldu.

Bir önceki gün yani 3 Temmuz'da hissedilen sıcaklık da tarihteki en yüksek seviyeye ulaşmıştı.