Babacan'ın partisinin kuruluş tarihi kesinleşti

Babacan'ın partisinin kuruluş tarihi kesinleşti

Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ni kurmasının ardından Ali Babacan’ın partisinin kuruluş takviminin de büyük oranda netleştiği belirtiliyor. Yıl sonu planının ocak ayı başına sarktığı dah önce basına yansımıştı, ancak net bir tarih verilmiyordu.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Babacan’ın 31 Aralık’a kadar partinin kurulacağı tarihi açıklayacağı, 15 Ocak’a kadar da partinin kurulacağı ifade ediliyor.

Babacan ekibi, Davutoğlu’nun 13 Aralık’ta kurulan partisine işaret ederek, bir yarış içine giriliyormuş gibi hava oluşmaması için parti kuruluşunun yeni yılın başına bırakıldığını söylüyor. 

Babacan’ın partisinin Kurucular Kurulu’nda yer alacak isimlerle ilgili çalışmaların da sürdüğü belirtilen haberde, AKP’den ihraç edilen İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun, Babacan’ın partisinde yer alacağı iddiası öne sürülüyor.

Öte yandan İYİ Parti'de ise Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisine yönelik getirilen milletvekili transferi teklifinin ayrışmaya yol açtığı belirtiliyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre partide, çoğunluğunu MHP’den ayrılan isimlerin oluşturduğu bir grup, “Davutoğlu’na 20 milletvekili vermek demokrasi mi? Davutoğlu iktidar olsa demokrasi mi diyecek” diye sorarken, çoğunluğunu merkez sağdan ayrılan isimlerin oluşturduğu ikinci grup ise “Davutoğlu’nun yüzde bir oy almasının tüm ittifak sistemini yeni baştan oluşturacağını, parlamenter sisteme geri dönüş kapısının aralanacağını” savunuyor. 

Davutoğlu’nun desteklenmesi durumunda “İYİ Parti’nin güç kaybedeceği ve güç kaybecek bir partinin de demokrasi savaşı veremeyeceği” görüşü de kulise yansıyanlardan.