Babekir Zêbarî: IŞİD başka bir isimle yeniden örgütlenebilir

Babekir Zêbarî: IŞİD başka bir isimle yeniden örgütlenebilir

Irak Eski Genel Kurmay Başkanı Babekir Zêbari Rojava'da IŞİD’li tutukların kaçması halinde tehlikelerin ortaya çıkacağını söyledi.

Irak Eski Genel Kurmay Başkanı Babekir Zêbari Rojava'da IŞİD’li tutukların kaçması halinde tehlikelerin ortaya çıkacağını söyledi. Zêbarî şayet IŞİD’li tutukluların kaçması halinde başka yeni bir isimle yeniden örgütlenebileceğini ifade etti.

Basnews'e konuşan Babekir Zebari,” 13 bin IŞİD’linin ailesi Batı-Rojava Kürdistan’ında tutuklu. Bunların büyük çoğunluğu Iraklı. Eğer bu tutuklu IŞİD’liler serbest bırakılır ve kaçarlarsa bölgede özellikle de Kürdistan için büyük bir tehlike olacaklar. Özellikle de bu IŞİD’li tutuklular Irak’a gelecekler.   Zaten Irak’ta IŞİD’in yeriden örgütlenmesi ve güçlenmesi için uygun bir zemin var.” dedi.

Peşmerge Komutan’ı Babekir Zêbarî konuşmasında şunlara da yer verdi:

” Tutuklu IŞİD’lilerin kaçması veya serbest bırakılması durumunda yeni ve başka bir isimle örgütlenmeleri mümkün. Bu durum dolayısıyla Irak ve Kürdistan Bölgesi acilen askeri ve ortak bir komite kurmalı. Suriye ve Irak sınırları gözetilmeli.”