Bafıl Talabani Rojava’da Mazlum Abdi ile bir araya geldi

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) lideri Bafıl Talabani, Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile bir araya geldi.

Bafıl Talabani Rojava’da Mazlum Abdi ile bir araya geldi

Görüşmeye dair Bafıl Talabani’nin sosyal medya hesaplarından açıklama yapıldı. Ayrıca Mazlum Abdi ve Bafıl Talabani’yi bir arada gösteren fotoğraflar paylaşıldı; ancak görüşmenin ne zaman ve Rojava’nın hangi şehrinde gerçekleştirildiği belirtilmedi.

Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutanı General Matthew McFarlane de görüşmeye katıldı.

Görüşmeye ayrıca, YNK Terörle Mücadele Genel Müdürü Wahab Halepçe’nin de katıldığı ve Rojava’daki siyasi durum ile Kürt sorununa ilişkin siyasi gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

Görüşmenin başında Mazlum Abdi’nin Bafıl Talabani’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği, Rojava'ya verdikleri desteği unutmayacaklarını belirttiği ve "Kürt sorununun çözümü için her türlü çabayı gösteriyoruz” dediği kaydedildi.

Bafıl Talabani’nin de YNK'nin sorunları barışçıl bir şekilde çözme konusundaki kararlılığını yinelediği ve diyaloğun temel alınması için her türlü çabayı göstereceklerini vurguladığı belirtiliyor.

Talabani’nin görüşmede, “Rojava ile ilişkilerimiz elbette devam edecek ve daha da gelişecektir. YNK kendisini tüm Kürtlerin hizmetkarı olarak görmektedir. Kürt olmak bizim gururumuzdur ve bekamız birlik olmamıza bağlıdır” dediği bildirildi.

Mazlum Abdi de görüşmenin fotoğrafını Twitter hesabındna paylaştı. Abdi şu ifadeleri kullandı:

"YNK lideri @Bafeltalabani ve @CJTFOIR komutanı Matthew McFarlane ile bölgenin istikrarını korumak için terörle mücadelede ortak çabalar geliştirme konusunda görüşmekten memnuniyet duyuyorum. Bu ortaklıklardan gurur duyuyoruz ve bunu genişletmek için çalışıyoruz. Desteğiniz ve dostluğunuz için teşekkürler.”