Barzani Yardım Vakfı Başkanı: Deprem Rojava'daki durumu daha da zorlaştırdı

Barzani Yardım Vakfı (BCF) Başkanı Musa Ahmed, depremin Rojava'daki durumu daha da zorlaştırdığını söyledi.

Barzani Yardım Vakfı Başkanı: Deprem Rojava'daki durumu daha da zorlaştırdı

BCF Başkanı Mûsa Ehmed, Başkan Mesud Barzani ile yaptığı telefon görüşmesine değinerek: “Başkan Barzani ile görüşmemizden ve Efrîn’deki depremzedelere yardım malzemeleri ulaştırdıktan sonra, Başkan Barzani deprem nedeniyle zarar görenlere kendi adına teker teker selamlarımızı iletmemizi, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilememizi istedi. Rojava Kürdistanı’na destek verme konusunda da desteklerin devam edeceğinin bilinmesini istediğini belirtmemizi söyledi.”

Efrîn’in Cindirês Kasabasında görevini yapan K24 TV. Muhabiri Îslam Yûsîf ile görüşmesinde Mûsa Ehmed şu konulara dikkat çekti: “Başkan Barzani telefonda hem Kürdistan Bölgesi Hükümeti, hem de BCF’nin ilk yardım ekiplerine ayrı ayrı selamlarını ve teşekkürlerini iletti. Başkan Barzani ayrım gözetmeksizin bölgede depremden etkilenen herkese yardımların ulaştırılması konusunda talimat verdi.”

Ehmed açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile BCF’nin Kuzey ve Rojava Kürdistanı’ndaki depremzedelere yardım ulaştırılması adımlarını yakinen takip ediyor.”

Deprem nedeniyle Efrîn’de yaşanan hasara da değinen BCF Başkanı şunları dile getirdi: “Efrîn ve özellikle Cindirês’de büyük bir yıkım var maalesef. Bu nedenle elimizden gelen her türlü yardımı buraya ulaştırmaya uğraşıyoruz. Şu ana kadar getirilenler maalesef bütün depremzedelere yetecek düzeyde değil. Bu nedenle yeni bir yardım konvoyu yolda ve geliyor.”

Efrîn’e daha fazla yardım ulaştırılması için uluslararası yardım kuruluşları ile diyalogda olduklarına dikkat çeken Ehmed, bu nedenle Efrîn’de BFC’ye bağlı bir ofis kurulmasına karar verdiklerini ifade etti.

Rojava Kürdistanı’nda depremden zarar görenlere 20 bin çadır ve yardım malzemesinin daha gönderilmesi bekleniyor. Bölgede yaşayan halk soğuk kış koşulları nedeniyle çok zorlu süreçler yaşıyor.