Başbakan Mesrur Barzani’den Akre ve Germiyan'a üniversite müjdesi

Başbakan Mesrur Barzani, Duhok’un Akre ilçesi ile Süleymaniye’nin Germiyan bölgelerinde yeni üniversitelerin kurulacağı müjdesini verdi.

Başbakan Mesrur Barzani’den Akre ve Germiyan'a üniversite müjdesi

Bugün Akre ilçesini ziyaret eden Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesrur Barzani, kentin çeşitli kesimleriyle bir araya gelerek çok sayıda projeyi hayata geçireceklerinin sözünü verdi. Barzani ayrıca Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki ilişkilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kürdistan Parlamentosu’nda bugün genel seçimlerle ilgili alınan kararı doğru bulduğunu kaydeden Barzani, "Parlamentoyu bu önemli karardan dolayı tebrik ediyorum. Çünkü Kürdistan Bölgesi'nin meşruiyeti, Kürt halkının demokrasiye ve seçim sürecine inanıp inanmadığı, yurt içi ve yurt dışındaki dostlarımız tarafından gerçekten sorgulandı. Hiçbir şey seçimlerin önünde engel olmamalı” ifadelerini kullandı.

Akre’ye su projesi ihalesini alan şirketi eleştiren Barzani, "Hükümetle sözleşmesi olan firma yükümlülüklerini yerine getirememiştir. Bu nedenle firmaya bu su projesinin hayata geçirilmemesi durumunda yeni bir karar alacağımıza dair son uyarımızı yaptık" dedi.

Barzani, Akre ve Germiyan’da üniversite açacaklarını söyledi.

 Irak hükümeti ile petrol, bütçe ve diğer konularda bir anlaşmaya varmak için çok çaba sarf ettiklerini aktaran Barzani, "Gerekeni yaptık ve Irak hükümetinin yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Bütçenin onaylanmasının ekonomik faydaların kapısını aralayacağını da sözlerine ekleyen Mesrur Barzani, “İki aydır petrol ihracatı durmuş ancak buna rağmen biz çalışanlarımızın maaşlarını ödedik” dedi.

Barzani, Irak hükümetinin, Kürdistan Bölgesi'nin mali haklarına yönelik sorumluluklarını yerine getirmesini beklediklerini yineledi.