Başkan Neçirvan Barzani Iraklı valilerle görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın kalkınması, yeniden yapılanması amacıyla özel sektörün daha geniş katılımına ihtiyaç duyulduğunu ve bu amaçla özel sektöre daha fazla fırsat yaratılması gerektiğini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani Iraklı valilerle görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından düzenlenen çalıştaya katılmak üzere başkent Erbil’de bulunan ve aralarında Bağdat, Vasit ve Divan valileri ile bu valiliklerdeki bazı idari yetkililerin de dahil olduğu Valilik Koordinasyon Komitesi heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Irak valiliklerinin hizmet koşulları, çalışmaları ve projelerinin yanı sıra Irak ile Kürdistan Bölgesi valilikleri arasındaki işbirliği ve koordinasyon konuları ele alındı.

Görüşmede, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde valiliklerin çalışmaları, projeleri ve hizmetlerinin önündeki idari ve mali engeller ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki valilikler arasında işbirliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekti.

Barzani ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin kalkınması, ülkenin yeniden yapılanması için özel sektöre her alanında daha fazla idari destek ve kolaylık sağlanması gerektiğini söyledi.

Konuk heyet de, özel sektörün Kürdistan Bölgesi'ndeki deneyiminin başarılı gördüklerini dile getirerek, bundan yararlanmayı umduklarını ifade etti.