Başkan Neçirvan Barzani, İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile bir araya geldi

Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani, başkent Erbil’de bulunan İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Marina Serini ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Neçirvan Barzani, İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Marina Serini ile bir araya geldi.

İtalya ile Kürdistan Bölgesi ve Irak arasındaki ilişkiler konuşulduğu görüşmede, Irak siyasetindeki son gelişmeler, Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan Bölgesi’nin iç durumu, terör tehlikesi ve IŞİD’in hareketliliği ele alındı.

Görüşmede, İtalya ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini kaydeden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, terörle mücadelede verdiği insanı destekten ötürü İtalya’ya teşekkür etti.

Irak’ta siyasi, güvenlik ve ekonomik istikrarın olmasının önemine vurgu yapılan görüşmede, Iraklı tarafların karşılıklı anlayış içerisinde olması ve yeni hükümetin kurulması için çaba sarf edilmesinin önemine değinildi.

Serini görüşmede, İtalya Dışişleri Bakanı’nın Kürdistan Bölgesi Başkanı’na gönderdiği Roma davetini sunarken, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’a büyük önem verdiğini bildirdi.

İtalya’nın Bağdat Büyükelçisi ve Erbil Başkonsolosu’nun da hazır bulunduğu görüşmede, İtalya’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta kültürel alandaki çalışmaları hakkında bilgi verilirdi.

Görüşmede, Suriye’nin durumu da gündeme geldi.