Berhem Salih'ten Maliki'nin iddialarına yanıt

Berhem Salih'ten Maliki'nin iddialarına yanıt

Berhem Salih, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri Maliki’nin kendisine yönelik iddialarını yalanladı.

Konuya ilişkin Demokrasi ve Adalet Koalisyonu Lideri Berhem Salih’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Nuri Maliki, Dijle TV’de 2006’da yaşanan bir diyalogtan söz ediyor. Söz konusu diyalog, Hanekin’deki petrol borusunda hırsızlığa ilişkindi. Diyalog 10 yıl önce yaşanmıştı. Ancak ne yazık ki bazı medya organları olayın referandumdan sonra ve Kürdistani bölgelerin elden çıkarılmasıyla ilişkilendirdi.

Bunun nedenini de yaşanan kırılmanın üstünü örtmek, gerçekleri saklamak olarak görüyoruz. Petrol kaçakçılığı sadece tek tarafın değil, KDP ve KYB’li bazı tarafların yaptığı bir durumdur. Maliki ve Berhem Salih arasında yaşanan bu diyaloğdan sonra konu dönemin Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye götürüldü.

Uydu görüntüleri de çalınan petrolün Afganistan ve Orta Asya’ya aktarılmasıyla ilgiliydi. Mam Celal’in aracılığıyla söz konusu olayı engellemek için çalışıldı. O dönem de şimdi de petrol kaçakçılığına karşı çıkan Berhem Salih yolsuzluğun tek tarafın yapmadığını savunmuştur.”

Dava Partisi Başkanı ve eski Irak Başbakanı Nuri Maliki, Irak’ın Dicle televizyonuna yaptığı konuşmada, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu Lideri Berhem Salih’in kendisine Kürdistan Bölgesi’ne karşı güç kullanılması yönünde öneride bulunduğunu belirtmişti