KDP: Komşu ülkelerin egemenliğine saygı gösterilmesi gerekiyor

KDP Merkez Komitesi, “KDP, komşu ülkelerin egemenliğine saygı gösterilmesini gerekli, güvenliklerinin korunmasını önemli görüyor” açıklamasında bulundu.

KDP: Komşu ülkelerin egemenliğine saygı gösterilmesi gerekiyor

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Merkez Komitesi, Başkan Barzani yönetiminde Pirmam’da toplandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin de katıldığı toplantıda, Devleti Yönetme İttifakı’nın bazı bileşenlerine karşı geri adımlar atıldığının hissedildiği kaydedildi.

KDP, Devleti Yönetme İttifakı’nın bazı bileşenlerine karşı geri adım atıldığı hissedilmesine rağmen Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’yi desteklemeye devam edeceğini yineledi.

Devleti Yönetme İttifakı’nın bazı bileşenlerinin geri adım atmasından endişe duyulduğunu belirten KDP Merkez Komitesi, “Hükümetin kuruluşunun dayandığını anlaşma ve ittifakın maddelerinin uygulanmaması ciddi endileşelere yol açmıştır ve ittifaka bu şekilde yaklaşılmasının sonuçları Irak’ın genel yönetimine zarar verecektir” diye belirtti.

“ABD'nin Orta Doğu'daki politikaları endişeye yol açtı”

Kürdistan Bölgesi’ndeki gündemin yanı sıra bölgesel konuları da ele alan KDP Merkez Komitesi, “ABD'nin Orta Doğu'daki politikaları ve programları müttefikler arasında genel olarak endişeye yol açtı. Bu sonuçların bir kısmı, Kürdistan Bölgesi'ni doğrudan, bir kısmı da dolaylı olarak etkiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Kürdistan Bölgesi komşu ülkeler için tehdit oluşturmamalı”

 “KDP, komşu ülkelerin egemenliğine saygı gösterilmesini gerekli, güvenliklerinin korunmasını önemli görüyor” diyen Merkez Komite, “Kürdistan Bölgesi bu ülkeler için tehdit oluşturmamalı. Bu ülkelerle siyasi, güvenlik ve ekonomik alanlardaki ortak çıkarlarımız dikkate alınmalı ve bunlar korunmalıdır” açıklamasında bulundu.