Barzani ve Kürt Kurtuluş Hareketi’nin 6. cildi okurla buluşuyor

Başkan Barzani’nin kaleme aldığı “Barzani ve Kürt Kurtuluş Hareketi” kitabının 6. cildi okurla buluşuyor.

Barzani ve Kürt Kurtuluş Hareketi’nin 6. cildi okurla buluşuyor

Başkan Barzani Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Barzani’nin Kürtçe kaleme aldığı “Barzani ve Kürt Kurtuluş Hareketi” kitabının 6. cildi, “Kürdistan ve Yeni Irak 2003-2016” başlığıyla, yakın bir tarihte yayımlanacak.

1234 sayfa, 2 cilt ve 14 farklı bölümden oluşan kitapta, Kürdistan’ın yeni tarihinin en önemli aşamalarının yanı sıra 2003-2016 arasındaki gelişmelerden söz ediliyor. Ayrıca, Kürdistan ve Irak’ın siyasi tarihini farklı bir aşamaya taşıyan önemli olaylar ele alınıyor.

Irak kurtuluş savaşı ve rejimin yıkılması, yeni Irak’ta Kürdistan’ın rolünün başlaması, Irak seçimleri, Irak’ın siyasal sürecindeki anlaşmazlıklar ve anayasa ihlalleri gibi başlıklar, kitaptaki ele alınan konulardan sadece birkaç tanesi.

Başkan Barzani Ofisi’nin açıklamasında, “Kürdistan’daki siyasi süreç, Kürdistan Bölgesi Başkanlığının kurulması, Kürdistan Bölgesi’nin diğer ülkelerle ilişkileri ve seçimler” konularının yanı sıra bölgedeki diğer önemli gelişmelerin de kitapta ayrıntılı olarak işlendiği aktarıldı.

Kitabın son bölümü ise “IŞİD’le mücadele, Peşmerge’nin kahramanlığı ve IŞİD teröristlerinin saldırıları karşısında Kürdistan halkının savunması ve Musul’un özgürleştirilmesi” konuları anlatılıyor.

Barzani ve Kürt Kurtuluş Hareketi kitabının 6. cildinde bu konuların dışında 2003-2016 yılları arasındaki olaylara ilişkin tarihi ve siyasi öneme sahip 94 belgeye de yer veriliyor.

Tüm bunların dışında, kitapta, tarihi birçok fotoğrafın yanı sıra Peşmerge’nin IŞİD’le savaşta kullandığı çeşitli haritalara da yer alıyor.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, kitap, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) kuruluş yıl dönümü olan 16 Ağustos’ta yayımlanacak.

Barzani ve Kürt Kurtuluş Hareketi” kitabının 5. cildi, “Ayaklanma, Fırsat ve Engeller 1991-2022” başlığıyla 16 Ağustos 2022’de yayımlanmıştı.