Biden'den ilk açıklama: Gurur duyuyorum

ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olan Joe Biden, yaptığı Twitter paylaşımında ABD'nin yeni başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti ve Twitter bilgilerini "seçilmiş başkan" olarak değiştirdi.

Biden'den ilk açıklama: Gurur duyuyorum

Associated Press haber ajansı tarafından açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre 59. başkanlık seçimlerini kazanan Biden, yaptığı açıklamada, eşsiz engeller karşında Amerikan halkının rekor sayıda oy kullanarak, demokrasinin ABD'nin kalbinde attığını bir kez daha kanıtladığını belirtti.

Biden, öfke ve sert söylemleri geride bırakma ve ulus olarak birlik olma zamanının geldiğini belirterek, ''Amerika için birleşme ve iyileşme zamanı'' mesajı verdi.

"Amerikan halkının bana ve başkan yardımcılığına seçilen Harris'e duyduğu güvenden onur duydum.'' diyen Biden, ''Biz Amerika Birleşik Devletleriyiz, birlikte hareket edersek yapamayacağımız hiçbir şey yok'' ifadesini kullandı.

Trump yenilgiyi kabul etmiyor

Diğer yandan, Başkan Donald Trump'ın avukatlarının bir basın toplantısı düzenleyerek Pennsilvanya'da kullanılan oyların sayımı ile ilgili açıklamalar yapmaları bekleniyor.

Başkan Trump ise, seçim sonuçlarını kabul etmediğini ve seçimde sahtecilik iddiasıyla Pazartesi günü mahkemeye başvuracağını açıkladı.