Bursa’da Öcalan’a uygulanan tecride karşı yürüyüş başlatıldı

İmralı’da tutuklu bulunan PKK lideri Öcalan'a uygulanan tecride dikkat çekmek ve Kürt sorununun demokratik çözümü için DEM Parti Bursa il teşkilatı yürüyüş başlattığını açıkladı.

Bursa’da Öcalan’a uygulanan tecride karşı yürüyüş başlatıldı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde bugün bir çok kentte İmralı Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü talebiyle "Büyük Özgürlük Yürüyüşü" başlatıldı.

1-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek yürüyüş için Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki DEM Parti binasında bir basın açıklama yapıldı.

DEM Parti Yalova il eşbaşkanları ve Yeşil Sol Parti yöneticilerinin de katıldığı açıklamayı, Dem Parti il eş başkanı Abide Ok okudu.

Öcalan’dan 2 yıl 10 ay ve 1037 gündür doğrudan ya da dolaylı herhangi bir bilgi alınamadığına dikkati çeken Ok, “Mutlak tecrit uygulamalarının Türkiye iç hukukunda ve uluslararası hukukta yeri olmadığı gibi ahlaki, vicdani ve insani bir yanı da yoktur” dedi.

İmralı’da uygulanan politikanın Türkiye’yi “içeride ekonomik, sosyal ve siyasal krizler; dışarda ise emperyal heveslerin tetiklemesiyle bölgesel çatışma girdabına çektiğini” belirten Abide Ok, şöyle devam etti:

“Bu kritik süreçte krizlerden ve bölgesel savaşlardan kurtulmanın en önemli yollarından birisi de İmralı tecrit sisteminin lağvedilmesi ve Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşmasıdır. Tecrit, Kürt sorununun çözümsüzlüğe hapsedilmesidir. Çözümsüzlük, çatışma ve savaş sarmalında ülke ve bölge halklarının kapitalist modernite ve ulus devletlerce ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal sömürge altında tutulmasıdır. Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ise Kürt meselesinde barışçıl, demokratik çözüm demektir.”

Başlattıkları yürüyüşün 1 Şubat’tan Öcalan’a Kenya’dan tutuklanarak Türkiye’ye getirildiği tarih olan 15 Şubat’a kadar devam edeceğini kaydeden Ok, “Eylemimizin amacı, Sayın Öcalan’ın başta avukat-aile görüşleri olmak üzere diğer yasal haklarının tesis edilmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü için fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır. İmralı tecrit sistemi lağvedilinceye ve Kürt sorunu etrafında kurulan kirli tezgâhlar dağıtılıncaya kadar durmayacağız” diye konuştu. /Rudaw