CNK'den, kamuoyuna ve PKK'ye çağrı!

Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK), Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Kürdistan Bölgesi’ne yönelik müdahalelerine ilişkin yayınladğı bildiride, PKK’nin kendisini Kürdistan Bölgesi’ne zorla dayatmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

CNK'den, kamuoyuna ve PKK'ye çağrı!

CNK’nin yayınladığı bildiri şu şekilde:

“Aziz Kürdistanlılar, Ortadoğu ve bütün dünya çok karmaşık bir süreçten geçmekte ve bu durum 4 parça Kürdistanı’da etkilemekte. Her dönemden fazla bu dönemde bütün Kürdistan siyasi partileri ve bireyleri büyük bir sorumluluk ve özveriyle hareket etmek zorundadırlar. Bu şekilde kargaşa ve problemlerin Kürdistanı daha fazla etkilemesinin önüne geçilmelidir.

Böylesine hassas bir süreçte en önemli olan şey, Kürdistan Bölgesi ve Rojava Kürdistanı’nda kazanılmış resmi statülerin korunması olacaktır. Aynı şekilde Rojava Kürdistanı’nda gelişen ulusal diyaloga sonuna kadar destek verilmelidir. Fakat ne yazık ki PKK uzun bir müddettir Kürdistan Bölgesi’nin içişlerine müdahil olmakta ve bu bölgenin anayasasını, resmi kurum – kuruluşlarını tanımamakta. Hakeza Kürdistan Bölgesi’ne bağlı yüzlerce köyün boşalmasına sebep olmakta.

Diğer taraftan PKK ve ona bağlı silahlı güçler Şengal’de, Irak ile Erbil Hükümetleri arasında gerçekleşen anlaşmaya karşı rahatsızlıklarını dile getirdiler ve tanımayacaklarını açıkladılar. PKK yöneticileri şunu iyi anlamalıdırlar ki, Kürdistan Bölgesi’nin resmi yönetimi, hükümet ve ona bağlı kurumlardır. Burada yer alan resmi askeri güçlerde Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı ve Peşmerge bakanlığına bağlı olan güçlerdir. Hiç bir şekilde PKK’nin kendisini zorla Kürdistan Bölgesi’ne dayatması kabul edilemez.

Diğer taraftan PKK’ye yakın medya yayın organları kardeş kavgası geliştirmek için çaba harcamakta.  Başkan Barzani’nin “Kürtler arası savaşı haram kıldık. Ama bu şu anlama gelmez ki, köylerimiz, kentlerimiz boşaltılmak istenirken ve halkımıza zararlar verilirken biz sessiz kalacağız.” Yaklaşımı herkes açısından esas alınmalıdır.

En büyük utanç; Kendilerini Kürdistani olarak gören partilerin PKK’ye yamanmaya çalışmaları veya sessiz kalarak bu kanunsuz tavırlarına ortak olmalarıdır.

Kürdistan Ulusal Gençliği olarak; bir kez daha PKK ve ona bağlı bütün kurumlara çağrı yaparak, Kürdistan Bölgesi’nin resmi kurumlarına karşı saygılı davranması ve sorumluluk göstemesini talep ediyoruz. Çünkü Kürdistan Bölgesi’ndeki kazanımlar onlarca yıllık emek ve fedakarlık sonucunda elde edilmiş kazanımlardır.  Bu nedenle bu kazanımlara el uzatmak, bozmaya çalışmak yada düşmanca davranışlar asla kabul edilemez.

Ciwanên Neteweyî Kurdistanê (Kürdistan Ulusal Gençliği) /CNK