DEM Parti Gençlik Meclisi kongresine soruşturma, 42 kişi gözaltına alındı

Bugün Diyarbakır'da DEM Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da katıldığı "Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi”nde Abdullah Öcalan lehine slogan attığı öne sürülen kişiler hakkında gözaltı kararı verildi.

DEM Parti Gençlik Meclisi kongresine soruşturma, 42 kişi gözaltına alındı

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti tarafından düzenlenen kongrede “suç ve suçluyu övme” ve “terör örgütü propagandası yapma” suçlarını işlediği öne sürülen kişiler hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Bakanı Yılmaz Tunç X sosyal hesabından yaptığı açıklamada konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“24 Aralık 2023 günü DEM Parti tarafından 'Gençlik Meclisi 1'inci Olağan Kongresi' adı altında Diyarbakır'da organize edilen toplantı ile ilgili olarak 'suç ve suçluyu övme', 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır.”

Başlatılan soruşturma kapsamında 42 kişi  gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kongrede “yasalara aykırı biçimde eylem yapan, polise taş atan ve mukavemette bulunanlara” yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında 42 kişi gözaltına alındı.