Deyrezor ve Haseke’deki ABD üslerine saldırı

Deyrezor ile Haseke’de ABD güçlerinin konuşlandığı Harab Cir ile Ömer petrol sahası üssüne karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı düzenlendi.

Deyrezor ve Haseke’deki ABD üslerine saldırı

ABD ordusunun Rojava Özerk Yönetimi’nin Haseke kentinde bulunan Harab Cir Havaalanı'ndaki üssü ile Deyrezor'daki Ömer petrol sahasındaki üssüne karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

Saldırılarda üslere ve çevresine roketler düştüğü öğrenildi ancak can kaybı ve yaralanmaya ilişkin bilgiye yer verilmedi.

Üssün çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Aidiyeti bilinmeyen hava araçları 3-10 Ekim ve 14 Ekim'de, El Bukemal ile doğusundaki Harabeş, Herri ile Humeyda bölgelerindeki İran destekli grupların yerlerini ve konvoyları hedef almıştı.

Rojava ve Suriye'de son günlerde Tenef bölgesi, Derik kenti, Haseke’ye bağlı Şeddadi ilçesi ve Deyrezor’daki ABD ordusunun konuşlandığı üslere, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor.