Diyarbakırlı Ramazan Hoca öldürüldü

Diyarbakır Ulu Camii avlusu müdavimlerinden Ramazan Pişkin’in İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda öldürüldüğü öğrenildi.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca öldürüldü

Edinilen bilgiye göre, olay bugün İstanbul’da yaşandı. Sosyal Medyada gündem olan Diyarbakır Ulu Camii avlusu müdavimlerinde nam-ı diğer Ramazan Hoca olan Ramazan Pişkin’in, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından öldürüldüğü öğrenildi.

Ramazan hoca kimdir?

Diyarbakır’ın sevilen simalarından olan ‘Ramazan Hoca’ Ramazan Pişkin akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde tedavi altına alındı.

Diyarbakır`da yıllardan beridir tarihi Ulu Camii`nde ücretsiz olarak hizmetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslam`ı anlatan Ramazan Pişkin, tedavi altına alındı.

Diyarbakırlı 47 yaşındaki Ramazan Pişkin, kendini İslamiyet’e adamış. Küçük yaşlardan beri İslam’ı araştırıp dini kitaplar okuyan Ramazan Pişkin, bir süre sonra çevresinden “Deli” damgası yemeye başladı. Hiç kimseyi umursamayan Ramazan Pişkin, küçük yaşlardan araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başladı.