Doğu Perinçek'ten Fırat'ın Doğusu'na harekat açıklaması: Göreve Hazırız!

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Fırat'ın doğusuna yönelik hazırlıkları süren Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulundu. Perinçek, 'Mehmetçiğin zaferi için milletçe her göreve hazırız' dedi.

Doğu Perinçek'ten Fırat'ın Doğusu'na harekat açıklaması: Göreve Hazırız!

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Fırat'ın doğusuna yönelik hazırlıkları süren Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulundu. Perinçek, 'Mehmetçiğin zaferi için milletçe her göreve hazırız' dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Barış Pınarı Harekatı" ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Perinçek açıklamasında "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusundaki askerî harekâtının başlamak üzere olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Türk Milleti ve Vatan Partisi olarak, her cephede üstün yetenekli komutanlarımızla ve kahraman Mehmetçiğimizle yürek yüreğe, omuz omuzayız" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda ise harekatın adını Perinçek'in koymuş olabileceği yönünde emareler de dikkat çekiyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in açıklamalarında öne çıkan 'Barış Pınarı Harekatı' adı, 'Operasyonun adını Perinçek mi koydu' sorularını gündeme getirdi.

Odatv yazarı Müyesser Yıldız, harekatın adının geçen yıl konulduğunu, Süleyman Şah Türbesi'nin yerine taşınması girişimi için ilk kez kullanıldığını ancak YPG'nin itirazları nedeniyle taşımanın yapılamadığını yazmıştı.

İktidar kanadından gelen ve harekatın her an düzenlenebileceği açıklamalarının ardından, hem Twitter hem de Ekşisözlük, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) övgüler düzen trol paylaşımları akınına uğradı.

Benzer bir süreç 20 Ocak 2018'de gerçekleştirilen Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda da yaşanmıştı.

Paylaşımlar arasında TRT'de yayımlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisinden kareler, TSK'ye dua içeren yorumlar, 'kılıcı keskin olsun' temennileri dikkat çekerken, daha önceden çekildiği ve hazırlandığı belli olan çok sayıda TSK'ye ait askeri operasyon görüntüleri de paylaşılıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, büyük ölçüde aşırı milliyetçi yazarların egemenliği altına giren Ekşisözlük paylaşımlarında ise, Kürtlere yönelik ağır hakaretler dikkat çekiyor.

Perinçek'in yazılı açıklaması:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusundaki askerî harekâtının başlamak üzere olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Türk Milleti ve Vatan Partisi olarak, her cephede üstün yetenekli komutanlarımızla ve kahraman Mehmetçiğimizle yürek yüreğe, omuz omuzayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusundaki askerî harekâtının başlamak üzere olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.

Türk Milleti ve Vatan Partisi olarak, her cephede üstün yetenekli komutanlarımızla ve kahraman Mehmetçiğimizle yürek yüreğe, omuz omuzayız.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin PKK Terör Örgütü'nü hendeklere gömme, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında olduğu gibi, Barış Pınarı Harekâtı’nda da görevini zaferle tamamlayacağı konusunda güvenimiz tamdır. Türk Ordusu, Kandil’e beyaz bayrak çektirecektir!

FETÖ Gladyosu'nun temizlenmesiyle savaş yeteneği daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/YPG/YPD/SDG terör örgütlerini temizleyerek ABD ve İsrail’in İkinci İsrail planlarını bozguna uğratacak, Türkiyemizin güvenliğinin ötesinde Batı Asya’da barış huzurun sağlanmasına tarihî katkıda bulunacaktır.

İç cephede ve dış cephede bütün milletimizin birliğini, Ordu ile milletimiz arasındaki birliği ve dostlarımızla Türkiye arasındaki birliği pekiştirmek, günün millî görevidir.

Vatan Partisi olarak, Vatan Savaşı'na karşı her tür bozgunculuğun ve kirli propagandanın kararlı olarak karşısındayız. Bütün milletimizi bozgunculuğa karşı uyanık olmaya ve kararlı duruşa çağırıyoruz.

Barış Pınarı Harekâtı'nın en az kayıpla, en düşük maliyetle, en hızlı sonuca ulaşması için, Batı Asya’daki dostlarımız Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya ile işbirliği yapılarak yürütülmesi, hiç kuşkusuz millî hedeflerimize ulaşmanın ve devlet aklının gereğidir. Vatan Partisi, bu konuda da sorumluluğunun bilincindedir ve üzerine düşen görevleri yerine getirecektir."