DSG ile Şam müzakerelerine 'İran' engeli

Rojava'da bir kaynağın aktardığına göre, İran Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ile Suriye rejimi arasında gerçekleşebilecek diyalogu engellemeye çalışıyor.

DSG ile Şam müzakerelerine 'İran' engeli

Basnews'te yer alan habere göre, DSG yönetimine yakın bir kaynak, İran’ın Rojava'da Rusya ile Uluslararası Koalisyonun hiç bir şekilde insiyatif sahibi olmalarını istemediğini dile getirdi.

Rusya’nın DSG ile Suriye rejimi arasında gelişebilecek diayalogta gözlemci rolünü üstlenmesini İran’ın engellemek istediğine değinen kaynak açıklamasının devamında, İran olmasaydı şu ana kadar her iki tarafın daha hızlı anlaşabileceğini ifade etti.

Kaynak ABD’nin rolüne ilişkinse şu hususları belirtti: “Rusya ile ABD Ortadoğu’da çözüme odaklandıkları için bir an önce DSG ile Suriye rejiminin anlaşmasını istiyorlar. DSG ile Suriye rejimi görüşmeleri bazen Şam’da bazen de Rusya denetimindeki Humeymim Askeri Hava Üssü’nde gizlice gerçekleşiyor.”

Kaynak açıklamasının sonunda, DSG’nin Suriye rejimi ile anlaşarak Rojava'yı koruma görevini onlara havale etmek istediğini söyledi.