DSG: Kürtler arası diyaloğa bağlıyız

DSG, ENKS ile PYNK arasında süren Kürt diyaloğuna bağlı olduklarını duyurdu.

DSG: Kürtler arası diyaloğa bağlıyız

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Halkla İlişkiler Ofisi, Rojava’da Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) ile Ulusal Birlik Partileri (PYNK) arasında süren diyaloğa ilişkin açıklamada bulundu.

Kürt birliğinin başarısı için diyaloğa bağlı olduklarını belirten DSG, tarafların medya demeçleri ve basın açıklamalarının diyaloğa engel olmaması gerektiğini bildirdi.  

DSG açıklamasında, Kürt siyasi birliğini sağlamak amacıyla ENKS ve PYNK partileri arasında devam eden Kürt diyaloğunun başarısı için kararlı oldukları ifade edildi.

Taraflara çağrıda bulunan DSG’nin açıklamasında, "İki taraf arasında görüş ayrılıklarının olması normaldir. Önemli olan, krizlere son verecek ve Kürtlerin çıkarını parti çıkarlarının önüne koyacak siyasi bir iradenin olmasıdır" denildi. 

Açıklamanın devamında, “Her iki taraf da müzakerelerde yapıcı ve ciddi adımlar attı. Bir sonraki aşamada da diyaloğu başarmak ve ulusal bir anlaşmaya varmak için pek çok adım atılmasını umuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın sonunda, Rojava’daki Kürt diyaloğunun DSG’nin Suriye’deki tüm bileşenler arasında başlattığı diyaloğun stratejik bir parçası olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yıl ABD’nin desteğiyle ENKS ile PYNK arasında diyalog başlamıştı. /K24