Duhok’ta Ezidi Jenosidi Hukuku sempozyumu düzenleniyor

Kürdistan Bölgesi'nin Duhok Kenti’nde bugün “Ezidi Jenosidi Hukuku” sempozyumu düzenleneceği ve sempozyumda çok farklı konuların ele alınacağı belirtildi.

Duhok’ta Ezidi Jenosidi Hukuku sempozyumu düzenleniyor
Laleş Aydınlanma ve Sosyal Merkezi’nin organizasyonu ile Duhok Kenti’nde bugün “Ezidi Jenosidi Hukuku” sempozyumu düzenleneceği ve sempozyumda çok farklı konuların ele alınacağı belirtildi.
 
Laleş Aydınlanma ve Sosyal Merkezi Sözcüsü Karwan Baedrî sempozyuma ilişkin Basnews’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün öğleden sonra katılımcı misafirlerle birlikte “Ezidi Jenosidi Hukuku” sempozyumu düzenleyeceğiz ve sempozyumda farklı birçok konuyu ele alacağız.”
 
Karwan Baedrî açıklamasında şu hususları dile getirdi: “Bu sempozyumun düzenlenmesi için Kürdistan Bölgesi Başbakan Danışmanı Husên Qasim, Kürdistan Bölgesi Eski Diyanet İşleri Bakanı Dr. Mihemed Êhsan, Kürdistan Bölgesi Uluslararası Raporları Değerlendirme Komitesi Başkanı Dr. Dîndar Zêbarî’nin destekleriyle yürütülecek. Sempozyumda Ezdi toplumuna yönelik yapılan felaketler ele alınacak.”