ENKS, Kamışlo'daki çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Suriye hükümeti yanlısı Ulusal Savunma Kuvvetleri ile Rojava Özerk Yönetimi Güvenlik Güçleri arasında yaşanan çatışmaların biran önce durdurulması çağrısında bulundu.

ENKS, Kamışlo'daki çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu

ENKS’nin açıklaması, Özerk Yönetime bağlı Güvenlik Güçleri ile Suriye hükümetine bağlı Ulusal Savunma Kuvvetleri arasında Kamışlo Havaalanında dün akşam varılan ateşkes anlaşmasının ardından geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“20 Nisan 2021 Salı gününden bu yana, Özerk Yönetimi güvenlik güçleri ile Suriye rejiminin Ulusal Savunma Kuvvetleri arasında, Kamışlo kentinin güney kesiminde yer alan Tay mahallesinde silahlı çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların sonucu binlerce aile güvenli bölgelere göç etmek durumunda kaldı. Tay ve komşu mahallelerde çok sayıda sivil şehit ve yaralı düştü. Zor yaşam koşullarına ek olarak Covid-19 salgınının insanlara kök söktürdüğü bu dönemde insanlar arasında bir endişe hali hakim.

Kürt Ulusal Konseyi, çatışmaların derhal durdurulması, sivillerin ve mülklerinin korunması, aklın ve mantığın silah diline hâkim olması ve ülkenin bileşenleri arasında anlaşmazlık yaratmaya çalışanlarıa fırsat verilmemesi çağrısında bulunuyoruz.”

Kamışlo'nun Tay mahallesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle her iki tarafında kayıpların olduğu ifade ediliyor.

Çatışma sırasında 2 çocuk da hayatını kaybetti. Bir kişi de bacağından yaralanarak hastaneye kaldırıldı şu anda sağlık durumu iyi.