ENKS'nin yeni Başkanı DSG ile Arap aşiretleri arasında arabuluculuk yapacaklarını söyledi

ENKS'nin yeni başkanı Mihemed Nemat Dawûd, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Arap aşiretleri arasında arabuluculuk yapacaklarını söyledi.

ENKS'nin yeni Başkanı DSG ile Arap aşiretleri arasında arabuluculuk yapacaklarını söyledi
Foto: Rudaw

Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) başkanı değişti. Yeni başkan Mihemed Nemat Dawûd oldu.

ENKS’de örgütsel değişime gidildi. Buna göre bazı yeni oluşumlar ENKS'ye katıldı, bazı eski ortaklar ise konseyden ayrıldı.

ENKS yeni liderini de seçti. Buna göre ENKS'nin yeni başkanı Suriye Kürt Eşitlik Partisi Genel Başkanı Mihemed Nemat Dawûd oldu.

Rûdaw canlı yayınına katılan Mihemed Nemat Dawûd, "ENKS'nin siyasi faaliyetlerini güçlendirmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Dawûd ayrıca; aralarında gerginlik bulunan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Arap aşiretleri arasında arabuluculuk yapacaklarını belirtti.

Mihemed Nemat Dawûd, ENKS Başkanlık Kuruluna 3 üye eklendiğini de duyurdu. Halen ENKS’de 22 parti ve örgüt yer alıyor ancak buna karşın az sayıda kadın üye bulunuyor.

ENKS bünyesindeki en büyük parti Kürdistan Demokrat Partisi –Suriye (PDK-S) olarak biliniyor. PDK-S’nin ENKS içinde 5 üyesi bulunuyor. PDK-S’nin ardından ikinci büyük bileşen olarak Yekitî (Birlik Partisi) geliyor ve Yekitî de 4 üye ile temsil ediliyor.

13 Kasım'da yapılan ENKS toplantısının ardından üyelerin görev dağılımı şu şekilde gerçekleştirildi:

ENKS Başkanı Mihemed Nemat Dawûd

ENKS Başkan Yardımcısı Silêman Oso

ENKS Sözcüsü Feysel Yusif

ENKS Barış ve Özgürlük Cephesi Temsilcisi Mihemed Îsmaîl

ENKS Sekreteri Fesla Yûsif

Ayrıca; Zehra Ehmed, Ebdulbarî Xelef ve Serhan Îsa ENKS üyeliğine seçildi.