Erbil’de elektrikli arabalar ücretsiz hizmet sunuyor

Erbil’de elektrikli arabalar ücretsiz hizmet sunuyor

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği başkent Erbil’de, elektrikli arabalar ücretsiz yolcu hizmeti sunuyor.

Kürdistan Bölgesi’nde coronavirüs tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken, yetkililer, vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için elektrikli araç hizmeti vermeye başladı.

Golf arabalarına benzeyen elektrikli araçlar, başkent Erbil’de ücretsiz hizmet sunuyor.

K24’e konuşan Erbil Belediyesi Başkanı Abdulwahid Ahmed, kentte devam eden yasakların göz önünde bulundurulduğunu belirterek, “Özellikle yaşlılar ve özel ihtiyaç sahibi vatandaşlar için elektrikli araç uygulamasına başlandı” dedi.

Belediye Başkanı Ahmed, tarihi Erbil Kalesi’ni çevreleyen alanın sadece yaya trafiğine açıldığını, vatandaşların elektrikli araçlarla kale çevresinde gezintiye çıkabileceğini söyleyerek, “İnsanlar kaleyi sık sık ziyaret etmek istiyor, ancak yokuş nedeniyle zorluklarla karşılaşabiliyorlar” dedi.

Ahmed, kalenin Sümerler, Asurlar, Sasaniler, Moğollar, Hristiyanlar ve Osmanlılar dönemlerine tanıklık ettiğini ve dünyada halen insan yaşamının sürdüğü en eski yapı olduğunu sözlerine ekledi.

Araçların çevre dostu ve son derece sessiz olduğuna dikkat çeken Erbil Belediye Başkanı, “Arabalar sabah 11'den öğleden sonra 5'e kadar kullanılabilir ve ihtiyaç duyulduğu sürece ücretsiz hizmet sunulacak” bilgisini de aktardı.

Kürdistan Bölgesi’nde 14 Mart’tan bu yana seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi’nde şimdiye kadar 391 vaka tespit edilirken, bunlardan 361’i sağlığına kavuştu, 5 kişi ise yaşamını yitirdi. 25 kişinin ise tedavisi devam ediyor.