Erdoğan'ın Rojava'daki yeni hedefi: Kobanê

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

Erdoğan'ın Rojava'daki yeni hedefi: Kobanê

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında konuşuyor. Kobanê'nin de temizlenmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan milletvekillerinin parlamentodaki çalışmalara düzenli olarak katılmaları uyarısında bulunarak, "Muhalefetin karşısında gülünç duruma düşmeyelim. Aldığımız ücreti de kendimize helal kılamayız" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin yeni bir 'istiklal harbi' verdiğini söyledi. 

Erdoğan, "16 saatte darbecilere gereken dersi vermiş olduk. FETÖ'cü teröristlere karşı milletimizle birlikte direndik. O tankların altına kendini atan milletimizle oldu. Silahların karşısında adeta ölüme meydan okuyan kardeşlerimizle oldu. Türkiye Suriye, Irak gibi yapacaklarına sananlara inlere girerek, güvendikleri dağları başlarına yıkarak yanıt verdik. Eski Türkiye refleksleriyle hareket etseydik inanın bana çok büyük felaketle karşı karşıya kalmış olurduk. Türkiye yeni bir istiklal harbi veriyor ve hamdolsun zafere doğru adım adım ilerliyor.  Faiz sürekli iniyor, enflasyon geriliyor. Faiz ve enflasyonda en kısa zamanda tek haneli rakamlara inecek. Densizliğe ilgili cevap veriliyor" ifadesini kullandı. 

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bugün Osmanlı coğrafyasında nereye giderseniz gidin, Türk dediğinizde sevgi saygı görürsünüz. Bu büyük coğrafyada 'Türk" bir kavmin değil, medeniyetin adıdır. Bunun için her fırsatta Türk milleti diyoruz. Barış Pınarı Harekâtı ile gördük ki bir-iki asır önce ne hissediyorlarsa aynısını hissediyorlar. İçlerindeki ilkelliği her fırsatta ortaya çıkarıyorlar.

Sokaklarınızda bombalar patladığında yaptığınız yanlışları eninde sonunda anlayacaksınız. Sarı Yelekliler sadece bir ülkede olmayacaklar.  Zira alma malumun ahını çıkar aheste aheste.

Gelin yanlıştan en yakın zamanda dönün. Size isimlerini bildirdiğimiz teröristler konusunda bir şey yapmadığınızı da biliyoruz. Biz Türkiye olarak teröristlerin üstesinden geleriz. Bunlar sadece sömürmeyi bilir. Siz sadece sivilleri katletmeyi bilirsiniz.Terör balonları mutlaka patlayacak. Ülkelerinizde himaye ettiğiniz, temsilcilerini en üst derece ağırladıklarınızın elinde masumların kanı var.  İnşallah bu konuda milletimize müjdelerimiz olacaktır. Biz mazlumun bedduasının doğrudan Rabbine ulaştığını inanıyoruz. Yurt dışında bulunan tüm vatandaşlarımıza diyorum ki Türkiye tüm gücüyle yanınızdadır. Vatandaşlarımıza yapılan haksızlığa karşı hesap soracağız.

Askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır. Sporcularımızın selamından korkacak kadar zavallılar. Selamımızı vermeye devam edeceğiz. Artık aramızdaki küçük farklılıklardan kaynaklanan çekişmelere son vermenin vakti gelmiştir.

Terörle mücadele ve Suriyelilerin dönüşleri için attığımız adımlara Barış Pınarı Harekâtı'nı ekledik. Bu harekât bir sürpriz değil. Bölgeyi terörden temizleme harekâtı. Burası bir tehdit kuşağıydı. Biz sürekli "Burayı temizleyin, temizlemediğiniz zaman gerekeni yaparız" dedik. Bunlar sadece öldürmeyi, silah satmayı bilirler. Bunu sadece burada yapmadılar. Daha önce Irak'ta yaptılar. Bizim B planımız, C planımız var. Petrol dediğimiz zaman hemen dalarlar. Bunlar için petrolün bir damlası binlerce insanın kanına değer. Böyle bir yaklaşım içindeler. 

Kobani, eski adıyla Ayn El Arab’ın da teröristlerden bir an önce arındırılması gerek"

Terörle mücadele konusunda inşallah yakın dönemde yeni müjdelerimiz olacak.

Barış Pınarı bölgeyi terörden temizleme harekatıdır. Türkiye için her an bir tehdit, taciz kuşağıydı. Son BM Genel Kurulu'nda görüştüğümüz dünya liderlerine plan, projelerimizi anlattım. Desteğe gelince ses yok. 

Petrol dediğin zaman hemen dalarlar. Çünkü bunlar için petrolün bir damlası binlerce insanın kanına bedel.

Harekat başlayınca dünya kamuoyunda bir şaşkınlık oldu. Kısa zamanda netice alacağımızı beklemiyorlardı. 20 şehidimiz var. Üzüntülerini belirtmek için arayan hiçbir batılı ülke yok. Şu an Barış Pınarı Harekatı kapsamındaki bölgeyi 900 kadar teröristi etkisiz hale getirerek temizlemiş bulunmaktayız. Tel Rıfat'ın batısına doğru giriyoruz. Ayn El Arab'ın da teröristlerden boşaltılıp kontrolümüz altına girmesi lazım. Rusya ile birlikte sınırlarımızda geriye doğru 7 km derinlikte ortak devriye yürüteceğiz.

Sahada kısa sürede elde ettiğimiz başarı batıda adeta panik halinin ortaya çıkmasına yol açtı.

Sloganik olarak 'Ne kadar kalacaksınız?' diye soruyorlar. Ben de 'Siz ne zaman çıkacasınız?' diyorum. Uluslarası toplantı olacaksa sınırda ya da İstanbul'da yapılır. Olayın olduğu yer burası sen beni Berlin'e çağırıyorsun. Turist miyim ben...

ABD'den gelen heyetle üzerinde uzlaştığımız 13 maddelik mutabakat sonrası harekata ara verdik. Hala askerimize saldırı devam ediyor. Bölgeyi adım adım tarıyoruz. Bu hattın dışından saldırılara en sert şekilde karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahasını genişleteceğiz. Rusya ile cuma günü ortak devriyeyi başlatıyoruz. Teröristlerin çıkartılmadığını görürsek harekatı hakkımızı saklı duruyor.