Erdoğan'dan HDP'ye 'Gare' tepkisi: Bu millet, sizden hesap soracak

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP ile Fahrettin Altun arasındaki tartışmaya ilişkin, “Cumhur İttifakı olarak diyoruz, asıl bu millet, sizden şehidimizin, onca gazimizin hesabını soracak. Öyle bir soracak ki, bir daha kimse benzer ihanetlere teşebbüs edemeyecek” dedi.

Erdoğan'dan HDP'ye 'Gare' tepkisi: Bu millet, sizden hesap soracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Gare operasyonunda 13 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine başlayan tartışmayı devam ettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'yi kastederek  "PKK ile arasına mesafe koyamadığı için bizim nezdimizde hiçbir zaman gerçek siyasi bir kurum haline gelemeyen bir parti var. Bu parti kendi resmi hesabından PKK ile irtibatlarını belgeleyen bir paylaşımda bulunduğu için İletişim Başkanımızı hesap vereceksiniz diye tehdit ediyor. Terbiyesize bak." dedi.

Erdoğan bugün, Gare operasyonunda 13 kişinin hayatını kaybetmesinden kendisini sorumlu tuttuğu için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de  "Bunların sorumlusu Cumhurbaşkanıdır nasıl diyorsun ya?’ Terbiyesiz herif. Sana İçişleri Bakanımı, Savunma Bakanımı gönderiyorum. Sen bunlara layık değilsin” demişti. 

"Bu Millet Sizden Hesap Soracak" 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanı Fahrettin Altun'un 13 kişinin ölümümden HDP'yi sorumlu tutan Twitter paylaşımı ve ardından HDP'nin "hesap vereceksiniz" cevabına atıfta bulunan Erdoğan, şunları söyledi: 

“PKK ile arasına mesafe koyamadığı için bizim nezdimizde hiçbir zaman gerçek siyasi bir kurum haline gelemeyen bir parti var. Bu parti kendi resmi hesabından PKK ile irtibatlarını belgeleyen bir paylaşımda bulunduğu için İletişim Başkanımızı hesap vereceksiniz diye tehdit ediyor. Terbiyesize bak. Alçaklıkta demiyorum çukurlukta sınır tanımayan bu terör örgütü yardakçılarına Cumhur İttifakı olarak diyoruz, asıl bu millet, sizden şehidimizin, onca gazimizin hesabını soracak. Öyle bir soracak ki, bir daha kimse benzer ihanetlere teşebbüs edemeyecek.”

"CHP'nin Başkanlık Koltuğunu İşgal Eden Adamcağız" 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun operasyonda 13 devlet görevlisinin vefatından kendisini sorumlu tutan açıklamalarına da yanıt veren Erdoğan, “Peki bu ülkenin ikinci büyük partisi durumundaki CHP'ye ne oluyor? Kılıçdaroğlu tamamı yalan olan bir sürü zırvayı arka arkaya sıraladı. Arada bize de güya bize sorular soruyor. Bu soruları tüm ömrü kuytu köşelerde geçmiş bir meczup sorsa diyeceğiz ki mazurdur. CHP'nin başındaki adamcağız hayatının bir bölümü memuriyetle kalan kısmı siyasetle geçmiş, kasetle gelmiş de olsa bunca yıldır CHP'nin genel başkanlık koltuğunu cebren ve hile ile işgal etmiş bir adamcağızdır. Böyle sorular soruyorsa biz bunun arkasında başka niyetler ararız. Bu operasyonun sorumlusu elbette aynı zamanda başkomutan ve yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanından, Milli Savunma Bakanı, askerinden, polisine kadar tüm mensuplarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bunlar herhalde kendilerini bu devletin bir mensubu olarak görmedikleri için geçmişte Suriye'den Karabağ'a kadar yaptığımız hiçbir operasyonu zaten sahiplenmediler” dedi.

"Salgın Kimi Şehirlerde İyi, Kimisinde Kötü..." 

Koronavirus salgını kıstlamalarının da aşamalı olarak kaldırılacağını belirten Erdoğan şöyle devam etti: 

“Salgının seyrine göre tedbiri elden bırakmayacak şekilde normalleşme adımlarını da atıyoruz. Son kabine toplantımızın ardından okullarımızda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini paylaştık. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerimizde yüz yüze eğitime geçiş ertelenmiş olsa da belirlenen kriterlere ve takvime göre bu süreç devam edecektir.

Salgının dünya, ülkemiz, şehirlerimiz bazında seyrini ayrıntılı olarak değerlendirdik. Kimi şehirlerimizde karşımıza gayet iyi bir fotoğraf çıkarken kimi şehirlerimizde sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük. İnşallah devlet ve millet olarak el ele vererek tedbirlere uyarak bu müsibetin üstesinden hep birlikte geleceğiz.

Şu anda 5,5 milyonun üzerinde bir aşılama kampanyasını tamamladık. Neredeyse bunun dünyada benzeri yok. Bu işi başaran Türkiye oldu. Bir yandan 1. aşı gruplarının kapsamı genişletilirken 2 aşı sürecine de başlandı. Asıl önem verdiğimiz yerli aşı çalışmalarını da yakından takip etmeyi sürdürüyoruz.

"Mart İtibariyle Kademeli Normalleşme Başlıyor" 

Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve inşallah gerçekten yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır. Bu çerçevede illerimizi Sağlık Bakanlığımızın kriterlerine göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız.

Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Özellikle tedbirler nedeniyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe ve kıraathane gibi esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki süreçte açıklanacaktır.  Uzaktan eğitime devam eden öğrencilerimizin durumu illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir.

"Hafta Sonu Sınırlamasını İllerde Aşamalı Şekilde Kaldırıyoruz"

Hafta sonu sınırlamasını da illerimizde vaka, aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Burada önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli, hassas davranır, kendi illerindeki görünümü normalleştirirse normalleşme takvimi de o derece hızlı ilerleyecektir. Tüm vatandaşlarımdan yürüttüğümüz mücadeleye destek vermelerini rica ediyorum.”