Erdoğan'dan Putin'e SU-57 sorusu: Bu uçuyor mu?

Erdoğan'dan Putin'e SU-57 sorusu: Bu uçuyor mu?

Rusya'da SU-57'leri inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin'e uçağı işaret edip "Bu uçuyor mu?" diye sordu. Putin "Uçuyor, size bugün göstereceğiz" diye yanıt verdi. Erdoğan da esprili bir dille "Bundan mı alacağız" dedi. İki lider birlikte dondurma da yedi. Erdoğan, dondurmayı seçtikten sonra Putin'e dönerek "Benim parayı da ödüyorsun, değil mi?" diye espri yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kritik İdlib görüşmesi için gittiği Rusya’daki havacılık fuarı ziyareti renkli anlara sahne oldu. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le birlikte gittiği Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’da beşinci nesil Rus savaş uçağı SU-57’yi inceledi.

Erdoğan inceleme esnasında uçağı işaret edip “SU-57 bu mu? Bu şimdi uçuyor mu?” diye soruyor. Putin de soruya, “Uçuyor, size bugün göstereceğiz” cevabını veriyor. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan esprili bir biçimde “Bundan mı alacağız?” sorusunu yöneltiyor. Rusya lideriyse bir an duraksadıktan sonra, “İstiyorsanız alabilirsiniz” diyor.v