Esper: ABD askerleri güvenli bölgede olmayacak

Esper: ABD askerleri güvenli bölgede olmayacak

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD ile Türkiye arasında Rojava harekatı konusunda uzlaşmanın ardından yeni bir açıklama yaptı. Esper, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölge oluşumunda ABD askerleri yer almayacak ve çekilmeye devam edecek" dedi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye ve ABD arasında "Rojava konusunda varılan anlaşma" hakkında açıklamalarda bulundu.

Esper, Rojava'daki ABD askerlerinin çekilme sürecinin devam ettiğini söyledi. Esper, “Güvenli bölgenin uygulanmasında ABD’nin hiçbir kara askeri gücü yer almayacak. Ancak Türkiye ve Suriye Demokratik Güçleri’yle (DSG) temas halinde kalmaya devam edeceğiz” dedi.

"Hulusi Akar İle Görüştük"

Dün ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley ile Kongre'yi bilgilendirdiklerini anlatan Esper, biraz önce de Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonda görüştüğünü ve Türkiye'nin operasyonu konusunda ABD'nin pozisyonunu yinelediğini ifade etti.

Esper, "Türkiye'nin bu anlaşmaya tam bir şekilde uyması gerektiğini, Türk güvenlik güçlerinin kontrol ettiği bölgelerdeki tüm halkın güven ve huzurunu sağlamasını beklediğimizi ifade ettik. Dini ve etnik azınlıkların korunması halen yönetimin odağında olacak." dedi.